Cyberpark’ ta Harika Bir Etkinlik: T2 Big Data Hackathon

[box_light]T2 Big Data Hackathon[/box_light]

21,22,23 Şubat’ta gerçekleşecek olan T2 Big Data Hackathon proje ve kod yarışmalarıyla her üniversite öğrencisini Bilkent Cyberpark’ a bekliyor. Yarışmaların dışında Amazon Web Services Big Data danışmanları tarafından düzenlenecek olan eğitimlere ücretsiz katılmak ve mentorlar ile kariyer sohbeti yapmak istiyorsanız T2 Big Data Hackathon’ u kaçırmak istemeyecekseniz.

[box_light]Hedef[/box_light]

Yarışmanın öncelikli amacı üniversite öğrencilerinin büyük veri ve bu veriyi kullanarak geliştirebilecekleri fikirleri ortaya çıkarabilmektir. Aynı zamanda yarışma sponsorlarından Galata Business Angels, dereceye giren proje fikirlerini yatırım için ön elemeye davet ederek projelerin hayata geçmesi için öğrencilere önemli bir motivasyon verecek.

Yarışma ile üniversitelerin mühendislik, girişimcilik, işletme ve tasarım bölümlerinden öğrencileri bir araya getirerek, öğrencilerin vizyonlarını ve iş geliştirme fırsatlarındaki eksik parçaları ortadan kaldırmak hedeflenmektedir. Tüm bu sinerjiyi yaratmak için öğrencilerin aynı masa etrafında günümüzün en trend konularından birisi olan büyük veri ile ilgili projeler ve büyük veri problemlerini çözmeleri beklenmektedir.

[box_light]Kimler Katılabilir?[/box_light]

Etkinlikler sadece üniversite öğrencileri için düzenlenmektedir. Fakat öğrenci olmayan ve “Ben ödüller için yarışmıyorum” diyen herkesi de yarışmaya bekleyen T2 Big Data Hackathon, iletişim için bigdata@t2.com.tr adresinde sizleri bekliyor. T2 Big Data Hackathon Ankara’dan olduğu gibi il dışından da lisans, yüksek lisans veya doktora her üniversite öğrencisine açık bir etkinliktir. Yazılımdan pek anlamam diye üzülmeyin. Proje yarışması mühendislerin dışında pazarlamacı, reklamcı ve tasarımcıları da bekliyor.

[box_light]Yarışmalar[/box_light]

Kod yarışması ve proje yarışması olmak üzere iki yarışma olacaktır. Kod yarışması bireysel olup katılımcılardan soru çözmeleri beklenecektir. Big Data proje yarışmasına bireysel veya ekip halinde katılabilirsiniz. Proje yarışmasında big data problemlerinin çözülmesi için ortaya bir proje çıkartmanız istenecektir. Yarışmalar hakkında detaylı bilgi için burayı ziyaret etmeyi unutmayın.

[box_light]Ödüller ve Fırsatlar[/box_light]

asdfa

Yarışma Ödülleri Ve Kitap Hediyeleri

İçeriği, sunduğu ödüller ve fırsatlar ile ülkemizde bir ilke doğru giden T2 Big Data Hackathon sözünü verdiği dikkat çekici ödüllerin yanı sıra her katılımcıya 25 dolarlık Amazon Web Service kuponu ile her katılımcısını memnun etmeye çalışıyor. Ayrıca katılanlar arasında kura ile belirlenecek 15 kişi O’REILLY tarafından hazırlanmış 15 değerli kitabın sahibi olacak.

Yarışmacılara, Türkiye’nin en büyük yatırımcılık kulübü olan Galata Business Angels mentörlük desteği sağlayacak. Mentörlük ile birlikte öğrenciler, kariyerlerine ve profesyonel iş hayatlarına, sektörün uzman kişilerinin bilgilerinden yararlanarak başlama fırsatı yakalayacak.

Bir diğer ödül, belki en önemlisi, Galata Business Angels, proje yarışmasında dereceye girecek olan ilk 3 grubu yatırım için ön elemeye alacak. Kendisini iş dünyasına duyurmak isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat.

[box_light]Nedir Big Data?[/box_light]

Büyük veri; toplumsal medya paylaşımları, ağ günlükleri, bloglar, fotoğraf, video, log dosyaları v.b. gibi değişik kaynaklardan toparlanan tüm verinin, anlamlı ve işlenebilir biçime dönüştürülmüş biçimine denir. İlişkisel veri tabanlarında tutulan veriler yapısal verilerdir. Fakat günümüzde biriken veri artık yapısal olmaktan uzaklaşmaktadır ve verinin büyüklüğü ilişkisel veri tabanları ile yönetilemeyecek hale gelmiştir. Bu durum yazılımcıları yeni çözümler aramaya itmiştir. Böylece Big Data(Büyük Veri) kavramı ve çözümleri gündeme gelmiştir. Büyük veri, geleneksel iliskisel veritabanı araçları ve algoritmaları ile işlemsi zor olan bu büyük verinin oluşturulması, saklanması, akışı, analiz edilmesi gibi bir çok konuyu içeren bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Veriler klasik veritabanlarının kaldıramayacağı büyüklükte olduğu gibi verinin büyüme hızı da bir bilgisayar veya bir veri depolama ünitesini aşmaktadır. 2012 rakamları ile dünyada günlük 2.5 Kentirilyon byte veri üretilmektedir. Bu çapta büyük veriyi işleme, transfer etme gibi işlerin tümüne Büyük veri (Big Data) adı verilmektedir.

Son yıllarda bilgiye sahip olmak ve bu bilgiyi anlamlandırarak üstünde analizler yapabilmek çok önemli bir gereksinim haline gelmiştir. Yazılım şirketi olsun olmasın bir çok şirket veriler üstünde analizler yaparak buradan çıkan verilere göre stratejik kararlar alma çabası içine girmiştir. Büyük veri, doğru analiz metodları ile yorumlandığında şirketlerin stratejik kararlarını doğru bir biçimde almalarına, risklerini daha iyi yönetmelerine ve innovasyon yapmalarına imkan sağlayabiliyor. Bu durum birçok yazılim şirketinin Big Data(Büyük Veri) olgusu ile ilgili Ar-Ge çalışması yapmasına zemin hazırlamıştır.

[box_light]Jüriler[/box_light]

Projelerin değerlendirilmesi için çok değerli insanlar yanınızda olacak.

Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Canan Çakmakcı

T2 Yazılım kurucu ortağı Mustafa Sakalsız

Galata Business Angels ‘tan Chief Happiness Officer Alemşah Öztürk

Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Örsan Örge

BYEGM ‘den proje koordinatörü Hüseyin Erkmen

[box_light]Etkinlik Takvimi[/box_light]

takvim

[box_light]Yer, Ulaşım, Konaklama ve Yiyecekler[/box_light]

Etkinlik Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel seminer salonunda düzenlenecektir. Bilkent Üniversitesi servisleri sizin için hizmette olacaktır. Servisler ile ilgili detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.. Ankara dışından gelecek katılımcılar daha detaylı bilgiler için bigdata@t2.com.tr adresi ile iletişime geçmekte çekinmesinler.

Etkinlik organizatörü olarak T2 Yazılım size aç kalmayacağınızın garantisini veriyor. Sürekli yanınızda olacak olan soğuk ve sıcak içecekler, sandviçler ve atıştırmalıklar size fikirlerinize odaklanmanızda yardımcı olacak.

Konaklama için otel ayarlanmayacak fakat uyku tulumu veya ekstra kıyafetler ile etkinlik yerinde rahat bir uyku çekebilirsiniz.

[box_light]Detaylı Bilgiler[/box_light]

Detaylı bilgiler için bu sayfaya göz atmanız yeterli. Özellikle Soru- Cevap bölümünde aklınızda takılan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Facebook Sayfası:    https://www.facebook.com/T2Hackathon

Twitter Sayfası:        https://twitter.com/t2hackathon

Katılmak için: http://www.eventbrite.com/e/t2-big-data-hackathon-tickets-10078823031

@brkyalp

Leave a Reply