Tweets Pie: Popüler Tweetleri Kaçırmayın

TweetsPie zaman tünelinizdeki en popüler tweetleri kaçırmamanız için harika bir uygulama.

Screenshot_2014-01-26-02-05-49Sıkı twitter kullanıcılarının çoğu zaman tünellerini gün içerisinde sürekli kontrol edemedikleri için takip ettikleri hesapların en çok konuşulan twetlerini kaçırabiliyor. Droidcon Eastern Europe 2013 App Challange’ da birinci olan TweetsPie uygulaması, zaman tünelinizdeki birçok tweet arasından en popüler olanlarını kaçırmamanız için geliştirilirmiş, çok şık bir ara yüze sahip ve ücretsiz bir uygulama olarak Android ve iOS cihazlarınız için uygulama mağazalarında yerini almış bulunmakta.

Uygulamanın çalışma mantığı aslında çok basit. Zaman tünelinizdeki son 600 tweet içerisinden en çok retweet edilmiş ve favorilere alınmış 21 tweeti önünüze sıralıyor.

Uygulamada bir tweetin üstüne dokunduğunuz zaman size o tweetin aldığı retweet ve favourite sayısını gösteriyor. Aynı zamanda birer buton olan bu sayılar ayrıntılarını gördüğünüz tweeti pratik bir şekilde retweet etmenizi veya favorilerinize almanıza imkân veriyor.  O bölümde ayrıca dilerseniz o tweetin sahibini popüler tweet listenizde görmemeniz için “Kullanıcıyı Gizle” butonu da mevcut. Uygulamada bir de “Gereksiz düğme” butonu var. Adından da anlaşılacağı üzere bir işe yaradığı yok. Bu buton ile uygulama sadece yan menüdeki rengi değiştirerek şirinlik yapıyor.

Uygulamanın çok hoş bir widgetı var. Eğer Android kullanıcısıysanız, uygulamayı açmak zorunda kalmadan ana duvarınızdan çok rahat bir şekilde popüler tweetleri görebilirsiniz. Widgetın duvarınızda kapladığı boyutun değiştirilebilmesi de widget görünümünü kişiselliştirebilmenize olanak sağlıyor.

Screenshot_2014-01-26-01-57-47

Uygulamanın eksik yanlarından bahsetmek gerekirse, görsel barındıran tweetlerdeki görselleri görebilmek bu uygulamada mümkün değil. Bir diğer eksik ise uygulama aracılığı ile tweetlere cevap yazamıyoruz.

Birkaç eksiğine rağmen zaman tünelinizdeki bir yığın tweet içerisinden size en çok konuşulanları göstererek zamanınızı koruyabilecek bir uygulama olan TweetsPie, çok sade ve şık tasarımı ile kendini sevdirmeyi başarıyor.

Uygulamanın sitesi: tweetspie.com

Android için:           Google Play

iOS için:                     iTunes

@brkyalp

Leave a Reply