Şifreler Parmak İzinizle Güvende

Şifreler hiç şüphesiz hayatımızın her yerinde karşımızda. Bankalarda, telefonda, maillerde, bilgisayarlarda, internet sitelerinde ve daha birçok yerde ayrı ayrı şifreler kullanıyoruz. En büyük derdimiz ise şifre hatırlamak. İşte artık bu soruna çözüm olarak bir ürün geliştirildi. Dünyanın en büyük fuarı olan ve ABD’de düzenlenen CES 2014’te tanıtılan ürün izleyicilerden olumlu tepkiler aldı. “myIDkey” adlı bu ürünle şifre hatırlama sorunu tamamen ortadan kalkıyor. Eğer siz de şifre hatırlamakta sorun yaşıyor ve güvenli bir saklama yeri arıyorsanız “myIDkey” tam size göre. Bu yeni ürünle tüm şifrelerinizi küçük bir cihazın içine kaydedip, bu şifrelerinizi parmak izi korumasıyla saklayabiliyorsunuz.

slider-buy

Ürün 16 gb hafızaya ve tek renk seçeneğine sahip. Cihaza saklamak istediğiniz bilgileri kablo ya da Wi-Fi üzerinden rahatlıkla atabiliyorsunuz.  Ürünün içine banka şifresinden elbise bedenine kadar bütün bilgilerini kaydedebilirsiniz. Bunun dışında ürüne gizli kalmasını istediğiniz resimler de atabiliyorsunuz. Bütün bunları yaptıktan sonra ürünü açmak için parmak izinizi okutuyorsunuz. Hatta hangi parolayı kullanacağınızı da tuşların yanı sıra sesinizi kullanarak da seçebilirsiniz. Ayrıca üründeki Wi-Fi ve bluetooth özellikleri sayesinde ürünü tabletinize, telefonunuza veya bilgisayarınıza bağlayarak herhangi bir yerdeki şifreyi klavye kullanmadan otomatik doldurabiliyorsunuz.

Diyelim ki cihazınız kayboldu ve şifreleri ezbere bilmiyordunuz, cihazın buna da bir çözümü var elbette. Cihaz bu kayıtları cihaza yaptığı gibi aynı zamanda iPhone’dakine benzer bir şekilde,  Cloud’a internet üzerinden kaydediyor. Cihazı kaybettiğiniz zaman aynısından bir tane daha aldığınız takdirde kolaylıkla şifrelerinize kavuşuyorsunuz. Ayrıca başka biri üst üste kendi parmağını denemeye çalışırsa içindeki bilgiler otomaik olarak siliniyor. Ürünün tek eksi tarafı, çok düşük bir ihtimal olsa bile Cloud hacklendiği takdirde tüm şifreleriniz deşifre olmuş oluyor. Ama unutmamak gerek ki bunun olma olasılığı çok düşük.

Gelelim ürünün fiyatına. Ürünün ABD’de satış fiyatı 249$ olmasına karşın Türkiye’ye gelişi ise vergiler ve taşıma bedeli dahil 274$. Yeni çıktığı için ürünün fiyatı biraz göz korkutabilir ama ilerleyen günlerde fiyatta bir düşüş yaşanması bekleniyor.

[box_light]Kaynaklar[/box_light]

Silikon Vadisi
Video: Shiftdelete.com

 

Leave a Reply