Telefonda Devrim : Çift Ekranlı Yotaphone 2

Rusya merkezli akıllı telefon firması olan Yota, Ces 2013’te tanıttığı çift ekranlı telefonu güncelleyerek karşımıza MWC 2014 fuarında Yotaphone 2 olarak çıktı. İlk çift ekranlı telefonun üzerine iyileştirmeler koyarak fuarın adeta gözdesi oldu.

Geçmiş yıl Yota firması akıllı telefonda bir devrim yaptı. Bilinen aksine telefonun önünde bulunan ekran haricinde, telefonun arka tarafına da bir ekran koydu. Peki bu ekran ne işe yarıyor, nerelerde kullanılabilir, ne amaçla yapıldı? Telefonun yapılış amacı öncelikli olarak akıllı telefonlarındaki şarj sorununu çözmek. Cihazın arkasındaki ekranda e-Ink (elektronik mürekkep) teknolojisi kullanılarak, telefonun şarjı azaldığında kullanım süresini maksimuma çıkarmak amaçlandı. Böylece telefonun şarjı azaldığında, istediğiniz zaman arka ekranı kullanmaya başlayabilir ve kullanım süresini uzatabilirsiniz.

article-2567174-1BCDABD100000578-348_634x599

İlk çıktığında pek rağbet görmeyen ve neredeyse rafa kalkmak üzere olan Yotaphone Rus devlet başkanı Putin tarafından yeniden harekete geçirilerek kendinden tekrar söz ettirdi. Cihazın ilk sürümünde arka ekranda yapabileceğiniz şeyler sınırlıyken, bu 2. Sürümde düzeltildi ve dokunmatik olmayan arka ekran artık tamamen dokunmatik! Arka ekran size kullanım ömrü uzun, gözleri yormayan, daha az enerji harcayan gri tonlamalı bir ekran sunuyor. Bu arka ekranda çağrı, sms ve mail gibi bildirimlerin yanısıra cihazın genel bilgilerini takip edebilirsiniz. Borsa ve döviz kurlarını izleyebilir, mini oyunlar oynayabilirsiniz.

 

Şimdi gelelim bu telefonun başlıca özelliklerine.

-Full HD 5 inç ön ana ekran

-4.7 inç e-Ink teknolojisine sahip tam dokunmatik ekran (960×540 piksel)

-Android 4.4 Kitkat işletim sistemi

-Önde 2MP , arkada 8 MP flaşlı kamera

-3 GB Ram

-32 GB dahili hafıza

-Snapdragon 800 dört çekirdekli işlemci

-2550 mAh batarya (ön-arka karma ekran kullanımı ile 3 güne kadar kullanım süresi)

-140 gr

-8.9 mm kalınlık

-Wi-Fi, Bluetooth. İvmeölçer, Jiroskop, Yakınlık Sensörü, Ortam Işığı Sensörü, Fm radyo, micro SIM

Yotaphone ilk çıktığında ilk iki hafta 12.000 adet satmıştı. Fakat bu yeni 2. Ürünüyle bu sayının artacağı öngörülüyor. Önümüzdeki aylarda ABD ve Çin’de  daha sonra Batı Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde de yıl sonuna kadar satışa çıkacak. Cihazın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, ürün fiyatının yurtdışında 500-600 Euro civarında olması bekleniyor.

[box_light]Kaynaklar[/box_light]

Pc Advisor
Donanım Haber

Leave a Reply