Yemeksepeti Rekor Fiyata Satıldı

Türkiye’nin en büyük online sipariş sitesi olan yemeksepeti.com, dünya devi Delivery Hero tarafından 589 milyon dolara satın alındı.

general_atlantic_yemek_sepetine_ortak_oldu13478766620_h925516

Türkiye yemek sektörünün önemli şirketlerinden Yemeksepeti, dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alındı. Delivery Hero 589 milyon dolara (1 milyon 596 bin TL) Yemeksepeti hisselerinin tümünü bünyesine kattı. Delivery Hero’nun Berlindeki merkezinden yapılan açıklama ile anlaşma teyit edildi. Bu satın alım tüm dünyada büyük yankı buldu. Bu anlaşma en büyük internet satın alımı olarak tarihe geçti.

CEO Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti’ndeki mevcut görevine devam edeceği ve Delivery Hero’nun yönetiminde aktif rol alacağı da kesinleşti. Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Global hedefleri, iş yapış tarzı ve kurumsal kültürü bizimle bu denli örtüşen bir iş ortağı ile yolumuza devam edecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Şimdi artık 15 senelik deneyim, teknik bilgi ve bize has inovatif iş yaklaşımımızı, Delivery Hero ile birlikte daha geniş coğrafyalara yayma zamanı” dedi.

Yemek-Sepeti-Delivery-Hero-700x306

Delivery Hero, dünya çapında 100.000’den fazla restoran ile çalışan global bir online yemek sipariş platformu. Genel merkezi  Berlin’de bulunan şirket, toplam 28 ülkede faaliyet gösteriyor. 520’si Berlin’de olmak üzere, 1.500 çalışanı olan şirket, birçok yatırımcıdan büyük yatırımlar aldı. Ayrıca Delivery Hero’nun yüzde 39 hissesi Alman iş geliştirme şirketi Rocket Internet’in elinde bulunuyor.

yemek

Kuruluşunun ardından hızla büyüyen Yemeksepeti bugün itibariyle 62 ilde faaliyet gösteriyor. Şirketin bünyesinde 10 bine yakın üye restoran ve aylık aldığı 3 milyon siparişle, milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor.

Yemeksepeti’yle birlikte aktif ülke sayısını 32’ye çıkartan Delivery Hero, ayda 10 milyon siparişe aracılık ediyor. Yemeksepeti de 2001 yılında kuruldu ve ülkemiz dahil Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan ve Yunanistan olmak üzere 8 ülkede hizmet veriyor.

[box_light]Kaynak[/box_light]

WebTekno
Hürriyet

 

 

Leave a Reply