Gelmiş Geçmiş En İyi Lego Oyunu!

Herkese merhaba. Uzun zamandır oyunlarla ilgili yazmıyordum. Bugün hayatımda oynadığım en eğlenceli oyunlardan biriyle karşınızdayım. Oyunumuz; LEGO serisinin piyasaya çıkan son oyunu olan Marvel Super Heroes 2. Çıkış tarihi 14 Kasım 2017 olan oyunumuz; PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows ve Nintendo Switch platformlarında mevcut. Yine PS4 üzerinde denedim bu oyunu da. Baştan söyleyeyim, çocuk oyunu gibi düşünmeyin LEGO oyunlarını. Aslında yetişkinlerin rahatlıkla oynayabileceği bir oyun ama nedense çocukça buluyorlar. Neyse bu detayları hızlıca geçip oyundan bahsetmek istiyorum.

İlk oyunu hatırlarsanız neredeyse tüm olaylar New York şehrinde geçiyordu ve sonunda Galactus’u yenerek dünyayı kurtarıyorduk. Bu noktada konumuzla alakasız gibi gözüken bir sorum olacak: Daha önce Spider-Man: Shattered Dimensions oyununu oynamış ve beğenmiş miydiniz? Cevabınız “evet” ise bu oyun ekstra hoşunuza gidecek! İkinci oyunda baş düşmanımız Kang the Conqueror. Bu arkadaş, çeşitli güçler kullanarak oyunu çok eğlenceli bir hikayeye sürüklüyor. Yaptığı şey ise; farklı Marvel evrenlerinin farklı zaman dilimlerindeki hallerini aynı boyutta birleştiriyor ve karşımıza 18 farklı bölgeden oluşan Chronopolis şehri çıkıyor. Bu 18 bölge arasında günümüz zamanının Manhattan’ı dışında dikkatimi çeken; Antik Mısır, Vahşi Batı, Ortaçağ İngiltere’si, Nueva York (2099 Yılı New York’u), Manhattan Noir (1933 yılı ve Büyük Buhran zamanlarının Manhattan’ı), Black Panther’ın Wakanda’sı, Thor’un Asgard’ı ve su altı şehri Lemuria var. Aslında her yer çok güzel dizayn edilmiş de aralarından örnek vereyim dedim.

Chronopolis’in kuş bakışı görünümü. Küçük göründüğüne bakmayın, aslında kocaman bir şehir!

Oynanabilir karakterleri soracak olursanız… Bu konuyu şöyle izah edeyim. Çocukluk kanalım Jetix’te (eski adıyla Fox Kids) gösterilen bir Spider-Man çizgi filmi vardı hatırlarsanız. Biraz önce bahsettiğim Spider-Man oyunu ve bu çizgi filmi gerçekten seviyorsanız, bu oyun sizin için müthiş bir fırsat niteliğinde. Size oyundaki bazı karakterleri sayayım, ne demek istediğimi anlayacaksınız: Spider-Man (Normal, Symbiote, Noir, 2099), Venom, Carnage, Rhino, Vulture, Shocker, Kingpin, The Lizard, Mysterio, Doctor Octopus, Kraven, Sandman, Electro, Scorpion, Tombstone, Morbius, Black Cat, Mary Jane Watson, Aunt May, Hammerhead, J. Jonah Jameson, Green Goblin… Bunlar karakterlerin sadece küçük bir kısmı. Toplamda 200 civarı karakter var desem abartmış olmam sanki. Diğer karakterler arasında son zamanların filmleri; Guardians of the Galaxy Vol. 2, Ant-Man, Thor: Ragnarok, henüz çıkmamış olan Avengers: Infinity War, yine henüz çıkmamış olan Black Panther, Spider-Man: Homecoming ve Doctor Strange gibi filmlerde geçen karakterler de bulunuyor.

Vahşi Batı boyutundan gelen Kaptan Amerika…

Karakter bazında hatta oyunun genel anlamda tek eksiği bence X-Men’le ve Fantastik Four ile ilgili hiçbir ize rastlamamamız. Bir Marvel oyunu olmasına rağmen Wolverine, Deadpool, Cyclops, Sabertooth, Storm, The Thing, Dr. Doom gibi karakterlerin hakları Fox’dan daha yeni satın alındığı için bu oyunda onlardan yoksunuz maalesef. Fakat bu eksik, oyunumuz için bir nazar boncuğu niteliği taşıyor çünkü diğer özellikler hep olumlu. Mesela çok oyunculu oynama desteği.

Nueva York’ta sırasıyla; Venom, Hulk, Spider-Man ve Electro’nun 2099 yılı görünümleri…

Bildiğiniz gibi, LEGO oyunlarında genelde 2 kişilik kooperatif mod bulunur ve hikayeyi bir arkadaşınızla beraber oynayabilirsiniz. Aynı özellik bu oyunda da mevcut fakat bu oyuna ekstra olarak 4 kişiye kadar beraber oynanabilen “Battle Modes” isimli bir kısım da eklenmiş. Kendi içinde de 2 ayrı moda ayrılan “Battle Modes” sayesinde eğlencenizi ikiye katlamanız garanti! Şimdi bir başka güzel özelliğe geleyim. Oyunda kendi karakterinizi yapabiliyorsunuz. Dış görünüş, insanüstü güçler ve silahlar şeklinde karakterlerimizi özelleştirebiliyoruz. Son olarak sadece bazı karakterlere eklenmiş ufak bir özellikten bahsedeyim. Spider-Man gibi herhangi bir fotoğraf makinesine sahip bir karakterle isterseniz normal fotoğraf çekebiliyor, isterseniz de özçekim yapabiliyorsunuz. Üstelik bu fotoğraflara filtreler eklemek de mümkün.

Marvel tarihinde ilk kez bu oyunda karşımıza çıkan sürpriz bir karakter: Carnom! Carnage ve Venom karakterlerinin karışımından oluşuyor kendisi.

Uzun lafın kısası, bu oyun gerçekten oynanmaya değer bir oyun. İlk oyunu zaten fazlasıyla beğenmiştim bu oyunu daha da fazla beğendim. Eğer uzun zamandır bir Marvel oyunu beklentisi içindeyseniz, artık beklemenize gerek yok. Oyunu hiç düşünmeden alın derim.

Leave a Reply