Seçime Doğru Galatasaray

Sezon Galatasaray için zorlu geçiyor, normalde ligin bittiği 34. hafta sonunda zirveyle puan farkı fazlaca açılan sarı-kırmızılılar Şampiyonlar Ligi bileti için savaşmaya devam etmek zorunda. Peki böylesi bir durumda kalmış ve son 8 maçını oynayacak olan Galatasaray’da yazın yapılacak olan seçim nasıl geçer, kimler aday – bu yazımızda bunu inceleyeceğiz.

İki seçim kazanmış olan Mustafa Cengiz’in adaylığı hala kesin değil.

Öncelikle mevcut yönetimle başlamak gerek. Bildiğimiz gibi Dursun Özbek’ten görevi devralan Mustafa Cengiz yönetimi 2 şampiyonluk aldıktan sonra, koronavirüsün damga vurduğu geçen sezonda Başakşehir’in şampiyon olmasına engel olamamış, bu sezon da beklentileri karşılayamamıştı. Finansal bakımdan başarılı olarak değerlendirilebilecek olan yönetimin öne çıkan isimleri Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay. Basketbolda olduğu gibi, futbol dışı branşlarda tatmin edici bir performans sağlayamayan yönetime karşı bu seçim döneminde birçok aday var ve son zamanlardaki en çok adaylı seçimlerden biri olacak gibi görünüyor. Şahsi fikrim transfer konusunda (son tescil dönemi haricinde) vasat bir performans sergileyen yönetimin Mustafa Cengiz liderliğinde aday olmasının düşük bir ihtimal olduğu yönünde – ama zaman bize neleri gösterir bilinmez.

Soldan sağa başkan adayları Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk ve Tuncer Hunca.

Önceki seçimlerden tanıdığımız Burak Elmas, bu sefer kendi adaylığını açıkladı. Kendisi UEFA Kupası ve Süper Kupa gibi tarihi başarıların elde edildiği dönemde Galatasaray başkanı olan Faruk Süren’in damadı, ayrıca tabanda önemli bir desteğe sahip. Onun dışında Galatasaray Divan Kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu gibi önceki yönetimlerde çalışmış, Cemal Özgörkey gibi isimleri listesinde tutan ve mevcut yönetimle çekişme içerisinde olan bir isim de var ki, seçimlerde iddialı adaylardan. Bir diğer aday da Metin Öztürk, uzun süredir adaylık için çalışan ismin listesinde Prof. Dr. Emre Alkin gibi bir ekonomist de var. Resmi olarak adaylığını açıklamış bir diğer başkan adayı da Tuncer Hunca, tabii ki zaman içerisinde başka adaylıkların da açıklanması mümkün.

Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak da kulislerde başkan adaylığı için konuşulan isimlerden.

Yapılan spekülasyonlara kulak vermek gerekirse, Mustafa Cengiz’in aday olmaması kesinleştiğinde Abdurrahim Albayrak’ın adaylığını açıklaması olası. 2001’den beri çeşitli yönetimlerde bulunan tecrübeli isim sadece geçtiğimiz sezon yönetici olarak şampiyonluk kutlayamadı. Fatih Terim’le iyi anlaşan ve futbolcular tarafından da sevilen ismin profesyonellik bakımından eleştirildiği malum, ancak olası aday listesinde bulunacak kişilerle bu eksiği kapatması mümkün olabilir. Albayrak sadece yönetime bazında değil, taraftarlarca da önemli destek görmesi muhtemel bir isim. Birkaç hafta içerisinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği az çok belli olacak bu adaylık, yapılacak oylamalardaki dengeleri ciddi oranda değiştirebilir. Diğer bir iddia da Fatih Terim’in başkan olmayı düşündüğü yönünde. Türkiye’nin en çok tanınan teknik adamının gönlünde Galatasaray başkanlığı olmadığını söylemek zorlama bir çıkarım olur, fakat şu anki durumda sportif başarının eksikliği bu ihtimali etkiliyor. Olası bir adaylık halinde büyük oy potansiyeline sahip olacak Terim’in şu an için bir adaylık hazırlığında olmadığı düşünülüyor; bakalım zaman bu konuda bizlere neler gösterecek.

Seçim için konuşulan tarih Mayıs ayı, ancak pandemi kapsamında ertelemeler pek tabii mümkün. Tek turlu bir seçimde bu kadar çok adayın olması işleri karıştıracak olsa da, ilerideki günlerde güç birliği yapacak olan adaylarla bu seçim de önceki seçimlere benzeyebilir. Yine de heyecanın yüksek olacağı, sağlık kurallarına dikkat edileceği ve demokratik bir şekilde geçecek, Galatasaray için kritik olması beklenen bir seçim var – bakalım hangi aday ve ekibi ipi göğüsleyecek.

*Kapak resmi aydin24haber.com sitesinden, diğer resimler cnnturk.com adresinden alınmıştır.

Leave a Reply