Umudum Olur Musun Derneği, yardımlaşmanın toplum için önemini kavramış ve bu alanda “İyi insan, iyi toplum” bilinciyle yardım elini maddi ve manevi uzatmayı görev bilmiş bir dernektir. Sadece ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmanın dışında, sürdürülebilir yardımlaşmayı ve Türk kültürel değerlerini geleceğe taşımayı da üstlenmiştir ve bu alanda projeler üretmektedir. Varlığıyla şimdiden, özellikle Covid-19’un hayatımızda yarattığı boşluklara umutlarla destek olan çalışmalara imza atmış, gelecek vaadinin yalnızca maddi değil, manevi yönden de olabildiğini hissettirmiştir. “Umut” olabilmiştir, ki bu çoğu zaman alınan nefes kadar değerlidir.

Hayata nerden baktığımız ve onu nasıl yaşadığımız sadece bizimle ilgili bir durum değildir. Bir toplum içerisinde kendimizi ne kadar münferit görürsek görelim, aslında hayatımız hep bir başkasınınkine dokunur. Aileden başlayarak büyüyen bir çember, sonunda dünyanın çevresini oluşturmaya gidecek kadar hayatlarımızla örülüdür. Bu resimde, hayatları birbirleriyle zaten bir şekilde ilintili olan insanların, birbirlerinin hayatına dokunmasıdır yardımlaşmak.

Yardımlaşmak, kendinden bir adım geride durup bir başkasına koşmak ve bazen bu bağlantılarımızla örülü dünyamızda fayda yaratmanın bir gülümsemede hayat bulmasıdır. Birbirleri arasında yardımlaşma bağını kurmuş insanların ise hayatta buldukları anlam, bir an gelir, soyut olmaktan çıkar. Bazen bu somutlaşma, mutluluğu yardıma muhtaç birinin gözlerinde yeni yeşeren umutta bulmaktır. Bir gün daha kazandırmaktır belki şu kısacık ömre, ya da yepyeni bir renk katmaktır hayatlarına, var olan acının gölgesinden çıkarıp vermek gibi. Gerçekten sadece kendi yolunda yürüyen bir insana değil, bir umuda dönüşmektir. Bir başkasının umudu olabilmektir…

Yaşadığımız müddetçe, hayatın engebeli yollarında yürümeye çalışırken tökezlersek ya da derin kuyusuna düşersek hayatın, bizi devam etmeye iten o ışık, umudumuzdur. Umut, temel yaşam kaynağımız sayılacak kadar güçlü bir dayanaktır çoğu zaman. Yarınına tohum eker gibi yaşarken, o tohumu sulayacak gücü veren de umut olur. Peki, bir başkasının ağaçlarını yetiştirmek de yaşama dahil olmasın mı? Neden olmasın, her yer alabildiğine orman olacaksa? Ormandaki ağaçların her birine değen yağmur gibi; kurak zamanlarda bir ağaca yağmur olabilmek gibidir yardım etmek. Umut olmaktır, umut var oldukça da ışığında yol alabiliriz.

Yardım etmek gibi kıymetli bir gayeyle, hayatı sadece kendi ışığıyla yaşamayı reddetmiş ve bu ışıkla birçok insanı aydınlatan insanların olduğuna inandığım bir dernek; Umudum Olur Musun Derneği. Adında bile, kendi ışığını paylaşabilen insanların varlığının umudu var.

Sevginin birçok tanımı bulunabilir, fakat sevgi kendinden bile daha çok önemsediğin o insana yaptığın bir fedakarlıkta saklıdır çoğu zaman. Sevgi soyuttur, onu somutlaştıran ve görünür kılan ise hareketlerimizdir. Hayatın penceresinden her insanın umutla bakabilmesi için ihtiyacı olanlara el uzatmaktır, manevi bir armağandır kalbimize. Bir arada yaşadığımız her bir insanla el ele tutuşup yürümektir hayatı belki de. Umudum Olur Musun Derneği de elimizden tutup bizlere yardımlaşmanın güzelliğini gösteriyor, umudumuzu tazeliyor ve kültürel mirasımızın geleceğine ışık tutuyor.

Derneğe ulaşmak için:

Internet Sitesi: umudumolurmusundernegi.org/

Twitter: @uomdernegi

Instagram: @umudumolurmusundernegi_

Leave a Reply