Dikkat: Bağımlılık Garantili Diziler

Ben de çoğumuz gibi hayatın yoğun koşuşturması sırasında film ve dizilere sığınanlar arasındayım. Bu yazımda size izlerken her insanın kendine özel iyi ve kötü özelliklerinin bulunduğunu ve fakat bir bütün olarak mükemmel bir eşsizlikte varlığını devam ettirdiğini, her şeyin ne kadar küçük ve geçici olduğunu anlatan 3 farklı diziden söz edeceğim.

MODERN FAMILY

Modern Family aslında bir aile dizisini komedi biçiminde izleyicilerle buluşuyor. Dizide hayat anlayışları ve karakterleri çok farklı insanların oluşturduğu geniş bir ailenin günlük hayatları ile birbirlerine davranış biçimi ele alınıyor. Zekanın ve komedinin hayat dersleriyle birleştirilerek sunulduğu bu dizi tam 11 sezon boyunca seyircilerle buluşmuştur. Aslında bakılacak olursa bu aile toplumdaki normal aile kavramından birazcık farklı bir dinamiğe sahiptir. Jay Prichett kendisinden çok daha genç Kolombiyalı bir kadınla evlidir; oğulları Mitchell eşcinsel bir evliliğin içerisindedir ve Vietnamlı bir çocuk evlat edinmiştir, kızı Claire ise aralarında en normali olarak görünmekle beraber kendi içerisindeki tuhaflıklarla yaşamaktadır.

Böyle farklı bir aile dinamiğinin olduğu bir diziye gelen yorumların çoğu “Keşke benim de böyle bir ailem olsa!” oluyor gördüğüm kadarıyla. Bunun en büyük sebeplerinden birisinin dizide her daim hoşgörü ve birlik konularının gösterilmesi olduğunu düşünüyorum. Aile üyeleri çok farklı düşünseler bile birbirlerini desteklemekten asla kaçınmıyor. Her istenilene sorgusuz sualsiz itaat etmesi beklenen ailelerin içinden gelenler de doğal olarak böyle bir ailem olsaydı diye yorumlarda anlatıyor derdini. Kısaca Modern Family ekibi kaliteli oyunculuğun, hoşgörülü aile yapısının ve komik diyalogların aynı ortamda verildiği bir dizi sunuyor izlemek isteyenlere.

FRIENDS

Friends yakın 6 arkadaşın New York’ta hayatlarını sürdürürken aşk, hayat ve kariyer gibi konularda karşılaştığı problemleri anlatan, 10 senelik yayın hayatına sahip bir dizi… Dizi sizi gerçek hayattan uzaklaştırıyor ve daha önce fark dahi etmediğiniz konularda sizi güldürürken bilinçlendiren bir kurgu ortamı sunuyor. Bu dizide de her üyenin kendine özel birtakım garip özellikleri ile karşılaşıyoruz; örneğin Monica titiz, rekabetçi ve obsesif bir şefken, Chandler kurduğu başarısız ilişkileriyle bilinen bir karakter olarak çıkıyor karşımıza. Fakat tüm karakterler birbirlerinin kötü özelliklerini eleştirdikleri halde, birbirlerine nasıl davranmaları gerektiğini de oldukça iyi biliyor.

 6 arkadaşın her biri de geçmişlerinin oluşturduğu insanlardır ve bu bize dizi boyunca gösterilir. Bir kitapta şöyle okumuştum “Hayat yakından bakınca trajedi, daha geniş bir açıdan bakılırsa komedidir.”. Friends hayata geniş bir perspektiften bakarak bizleri güldürüyor. Karakterler kimi zaman aşka inançlarını kaybederken, kimi zaman başarısız olduklarına inanıyor (tıpkı biz seyirciler gibi) fakat sonunda senaryolar tekrardan değişiyor. İnsan her gün farklı ve yeni problemlerle karşılaşıyor eski sorunları hakkında tam endişelenmeyi bıraktığı sırada. Diyebileceğim o ki, eğer kendinizi bir çıkmazın içinde hissediyorsanız Friends size büyük resmi gösterebilecek en başarılı dizilerden birisi…

HOW I MET YOUR MOTHER

How I Met Your Mother 2005-2014 yılları arasında çekilmiş bir dizidir ve yaratıcıları Craig Thomas ve Carter Bays’in arkadaşlıklarından yola çıkılarak izleyicilere sunulmuştur. Çoğu insan aslında Friends ve HIMYM arasında bir tercih yapma zorunluluğu hissetse de, her ikisi de benim için neredeyse aynı derecede anlam ifade ediyor diyebilirim. Dizi Ted Mosby’nin aşkı ararken çevresinde gelişen olayları, kalp kırıklıklarını ve hayatın acı gerçeklerini öyle bir biçimde işliyor ki bazı bölümleri gözünüz dolmadan izlemek imkansız hale geliyor. Hissettiğimiz duyguları başkasında görmek ve sonunda bu duyguların da hayatın doğal akışı içinde etkisini yitireceğini bilmek belki de bizi bu kadar etkiliyor…

Dizi tıpkı Friends gibi çok yakın bir arkadaş grubunun hayatlarından kesitler sunuyor. Dışarıda bir barda görsek nefret edeceğimiz Barney’e sempati duyuyoruz, Marshall ve Lily aşkı gibi bir aşk bulmayı diliyor ve kimi zaman da Robin ve Ted’in belirsiz hayat yolculuklarını düşününce onlar adına endişelenmekten kendimizi alamıyoruz. Tekrar tekrar izleyebileceğiniz ve yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyeceğiniz bu dizi de üçüncü ve son dizi önerisi olarak bu yazımda yer alıyor.

Biliyorum ki zevkler ve renkler tartışılamaz dolayısıyla burada tavsiye ettiğim her dizi hoşunuza benim kadar gitmeyebilir. Ancak, yüksek kaliteli senaryoları, unutulmaz karakterleri ve ilgi çekici hikayeleri ile bu diziler inanıyorum ki sizlere eşsiz bir deneyim sunabilir. Bu nedenle, bu dizilerden birini seçerek yeni bir dünyaya adım atabilir, unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

KAYNAKÇA

https://www.slashfilm.com/552594/modern-family-ending-season-10/

https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2014/sep/03/friends-after-all-these-years-20th-anniversary-sitcom

https://seriesaddict.fr/How-I-Met-Your-Mother/43/saison/9/images/promo/1709

Leave a Reply