Hakan Akkaya’dan Modaya Dair İpuçları

Hakan Akkaya 

Show TV ekranlarının reyting rekorları kıran moda programı “Bugün Ne Giysem” de açık sözlülüğü ve eleştirileriyle jüri üyeliği koltuğunda hafızalara kazınan, halkın değimiyle sivri dilli, ünlü modacı Hakan Akkaya, geçen hafta Mühendislik Topluluğumuzun düzenlemiş olduğu etkinliğe katılarak Bilkentliler’in sorularını yanıtladı. Önce kısa bir öz geçmişle söyleşiye başlayan Hakan Akkaya, memleketi Ordu’da başlayan daha sonra Bilkent Üniversitesindeki akademik hayatında da peşini bırakmayan moda tutkusundan bahsetti. Hedeflerinin peşinden gitmek uğruna Bilkent Üniversitesindeki eğitim hayatını yarıda bırakarak İstanbul Sanat Akademisi’nde moda eğitimi almaya başlayan ardından da Sarar, Boyner, Fabrika gibi çok ünlü mağazalara hem erkek hem de kadın koleksiyonları hazırlayan modacı, en son Boyner’de tasarım departmanı yöneticiliği yaparak ismini daha geniş bir yelpazeye duyurma imkanı elde etmiş. Şimdilerde ise hem televizyon programcılığı kimliğini hem de kendi butiğinde yaptığı özel çalışmaları sevenlerinin beğenisine sunuyor.

Söyleşinin diğer bölümünde ise öğrencilerin sorularını büyük bir içtenlikle yanıtlayan ünlü modacı, öğrencilere modayla ilgili tüyolar verdi. Modanın insanların hayatında bir ayna rolü taşıdığına vurgu yapan Akkaya, iş hayatında dış giyim ve imajın öneminin altını çizdi. İşte Hakan Akkaya’dan modaya dair küçük ipuçları;

Erkekler;

-Takım elbiseleriniz üzerinize tam oturmalı, asla bol durmamalı.

-Ceketler her zaman tek düğme ve tek yırtmaç olmalı. Fazla düğmeli modeller daha büyük yaş gruplarına hitap ediyor.

-Çok kıllı vücutlar, önü derin tişörtlerden kaçınmalı.

– Kış aylarında kesinlikle beyaz takım elbise giyilmemeli. Unutulmamalıdır ki beyaz takım elbise, ancak fit vücutlarda istenilen etkiyi yaratacaktır. Giyildiği takdirde ise her türlü gömlek ve renkle kombininiz başarıya ulaşacaktır.

-Gömlek içerisine atlet giyilmemeli. Giyilecek ise, omuz hizasından kolsuz modeller tercih edilmeli. Burada amaç atletin belirginliğini minimum noktaya indirmektir.

Kadınlar

-Vücut ölçülerine uygun kıyafetler seçilmeli.

-Kısa boylu ve basen problemi olan bir kadınsanız, dize doğru daralan kalem etekler tercih edilmeli.

-Kısa boyluysanız topuklu ayakkabılarınızı bol paça pantolonlarla kombine etmelisiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ayaktayken topuğun görünmemesi, sadece yürürken görünmesidir.

-Transparan bluzlar, bluzun zıttı renkte çamaşırla tamamlanarak, bir aksesuar niteliği taşımalı.

-Kısa boylu kadınlarda aşırı uzun topuk eğreti durabilecekken, isteğe bağlı olarak uzun boylu kadınlar diledikleri uzunlukta topuk kullanabilirler.

-Göbek ve bel çevresindeki yağlarından şikayetçi kadınlar, aşırı bol ya da aşırı dar kıyafetler giymemeli. Bol kıyafetler her ne kadar vücut hatlarımızı saklasa da vücudu toparlamıyor.

-Alışveriş yaparken bir üründen çok fazla almak yerine az fakat öz ve daha kaliteli parçalar alınmalı.

İş görüşmesine gidiyorsanız;

-Kadın, erkek fark etmez sade giyinin. Kimse iş görüşmesine gelen adayın dikkat çekici olmasını ya da pahalı görünmesini istemez.

-Kadınlar derin dekolte ve yırtmaçtan mümkün olduğunca kaçınmalı.

-İş kıyafetlerinde sadelik ön planda olmalı, takı takılacaksa sadece tek taş bir yüzük bile yeterli olacaktır. İsteğe bağlı olarak yüzüğün yanında sade bir inci küpe ya da kolye de kullanılabilir.

Okuyucuya dip not: Unutmayalım ki asıl önemli olan kendimize duyduğumuz sevgiyi ve saygıyı en içten şekilde yansıtabilmektir.

 

Leave a Reply