Modanın Sesini Aç: Kulaklıklarla Nereden Nereye?

Akıllı telefonların, dev markaların müzik sistemi geliştikçe, kulaklıklar da bununla doğru orantılı bir biçimde değişikliğe uğruyor. Büyüyen trendler, kulaklıkları da büyüttü. İster kulağınızda ister boynunuzda giydiğiniz ve taktığınız her şeyle özdeşleşir oldular. Nereden geldi dedik, araştırdık.

.

Düz, siyah ve küçük olarak kasetçalarlarla aramıza katılan kulaklıklar, i pod daha sonrasında i phone la birlikte yerini yine küçük, beyaz ve standart olan kulaklıklara bıraktı. Şu anda ise sokakta rengarenk ve kocaman kulaklıklara dolanan ve bunu trendlerinin bir parçası haline getirmiş insanlar görüyoruz. Bu yeni aksesuarımız, Grammy ödüllü müzik yapımcısı Dr Dre’nin 2008 yılında görücüye çıkardığı ‘Beats by Dr. Dre’ markası ile sahneye çıktı. “İnsanlar müziğin tamamını duymuyor” diyerek piyasaya sürdüğü kulaklıklar Kanye West, Rihanna, Eminem, Gwen Stefani gibi ünlü simalar arasında popüler oldu. Bunun hemen ardından ise sokak modasıyla etkisini tüm dünyada hissettirdi. Daha sonra ise filmlerde ve televizyonlarda aranılan parçalardan birisi haline geldi.

Rihanna Spotted At Heathrow fft5_mf931254

Dev kulaklıkları teknoloji ve trend olanlar olarak ikiye ayıracak olursak, ikinci kısımda hangi markalar ön planda bir göz atalım.

Zumreed, adrenalin kafatasınız için mottosuyla  SkullCandy ve Urbanears..

zumreed*skullcandy*urbaneares*

Kısaca bu yeni kocaman aksesuarlar sayesinde, kulaklar küçük modellerde olduğu gibi acımıyor.Süngeri sayesinde daha yumuşak bir zeminde performans gösteriyor. Kulak üstü modeller ergonomik olduğundan tercih sebebi. Hem sesi daha net ve güçlü bir şekilde gönderiyor, hem de dış sesleri izole ediyor. Çok tatlı olduklarını söylemeye bile gerek yok! Bizden sizlere tavsiye, hem trendy, hem sağlıklı!

 

 

Leave a Reply