Ankara’dan Cafe ve Restoran Önerileri

Yaz aylarında Ankara’da kalmak durumunda olanlardansınız günleri nasıl geçireceğiniz koca bir soru işaretine dönüşebilir. Arkadaşlarınızla vakit geçirmek ya da en azından hava birazcık serinlediğinde, daha fazla eve tıkılıp kalmamak için, gidilebilecek yerlerin başında cafeler geliyor. Diğerlerine kıyasla daha az bilinen birkaç mekan önerisi yapacağım size, şehrin keşmekeşinden ve havanın yakıcılığından biraz kurtulabileceğiniz noktalar bulmanız için.

Cafe Lins

Cafe Lins

Viyana esintisini deneyimlemek isterseniz, leziz yemekleri, şık sunumu ve şehri anımsatan romantik dekorasyonu ile Bestekar’daki Cafe Lins size hoş anlar geçirmenizi sağlayacak bir mekan.  Zengin menüde fiyatlar biraz yüksek olsa da, sıradan cafe ortamından daha fazlasını barındırdığından kesinlikle gitmeye değer. Tavuk yemeklerinde oldukça iyiler, güzel ve özenilmiş bir akşam yemeği yemek istiyorsanız burası çok uygun. Yemeğinizin ardından Viyana’ya özel çeşit çeşit kahvelerinizi de yudumlayabilirsiniz.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi Bestekar Sokak No: 84

Cafe Botanica

Cafe Botanica

Bir diğer adres, Bülten Sokak’taki Cafe Botanica.  Gri şehrin ortasında bizi yeşillikle buluşturan bu cafeyi, kendinizi sakin, huzurlu ve dinlenmiş hissetmek; gürültülü, kabalık ortamlardan ziyade, arkadaşlarınızla uzun uzun rahatça sohbet edebilmek için bir yer arıyorsanız, seçebilirsiniz. Tatlılarını özellikle öneririm. Çok büyük olmayan doğum günü kutlamaları için de ideal olabilir.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi Billur Sokak No:5

Cafe Sardunya

Cafe Sardunya

Botanica’nın küçük kardeşi olan, zira kuran kişiler aynı, Cafe Sardunya’yı da tercihlerinizin arasında bulundurun derim. Daha minik, ama gene tatlı bir cafe Sardunya. Makarnalarını seveceksiniz. Güleryüzlü hizmet de cabası.

Adres: Bülten Sokak, No.21, Tunalı Hilmi Caddesi

Papazın Bağı Aile Çay Bahçesi

Papazın Bağı Aile Çay Bahçesi

Bu üçünden daha farklı bir yer olarak, modern cafe ortamı yerine nostaljik çay bahçesi tadında bir şey arıyorsanız, Papazın Bağı sizin için uygun olabilir. Gaziosmanpaşa’da bulunan Papazın Bağı, uzun yıllardır yeşillikler içerisinde semaver keyfi sunuyor size. Gözlemeleri ve ızgaraları da güzel.

Adres: Kuleli Sokak, 61 GOP

Bağ Evi

Bağ Evi

Eğer şehir merkezinden iyice uzaklaşmak ve maviyle özlem gidermek istiyorsanız, Eymir Gölü’ne gidin. Bisiklet kiralayarak alan içerisinde onunla dolaşabilir ya da ringlerden yararlanabilirsiniz. Bağ Evi, Kayıkhane Restoran ya da Marina Büfe gibi yerlere gidip göl manzarası eşliğinde balık yiyebilir, çimlerin üzerinde bir nevi piknik havası yakalayabilirsiniz. Eymir’i bu kadar övmeleri boşuna değil, o yüzden en az bir kere gitmenizi öneririm.

 

Kuzey Balık

Kuzey Balık

Balık demişken, şayet az zamanınız varsa ve merkezi bir yerde balık yemek istiyorsanız Tunalı’daki Kuzey Balık’ı da tavsiye ederim. Uygun fiyatla, çorba, balık ve salatadan oluşan menüyü deneyebilir, eğer şanslıysanız tatlı ve çay ikramını da görebilirsiniz. Bir hayli değişik çorbaları mevcut, denemenizde yarar var.

Adres: Tunalı Hilmi CAddesi No:82/B-9

Leave a Reply

1 comment

  1. Ayse Kuzu

    Merhaba
    Ankara da yaşamadığım için önerinize ihtiyaç duydum.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    Salaş bir eski Türk filmleri tadında romantik meyhane arıyorum.Ahşap sandalyeler,radyo ya da taş plaktan Türk sanat müziği…sıcak ve samimi bir ortamı olan…

    Çok teşekkür ederim