Bu yazıyı okurken, ister tshirt-jeanden, takım elbise-gömleğe hızlı bir geçiş yapan yeni mezun olun, ister proje sunumunu bekleyen bahtsız öğrenci; ister de yılsonu balosunda ne giyeceğine bir türlü karar veremeyen taze mezun adayı… Hangisi olursanız olun, gerçek olan bir şey var ki, farkında olmadan hepinizin takım elbise çağı çoktan geldi ve bunun stresi başka hiçbir şeye benzemez.

80‘li yıllarda üniversite okuyanların resmi sponsoru, altı şişhane üstü tophane takım elbiseler; haliyle birazcık(!) dönüşüme uğrayarak, günümüz üniversite öğrencilerinin, henüz en çok tercih ettiği olmasa da, en çok özen göstererek seçmesi gereken parçalardan birisi haline gelmeye başladı. Peki 2013 yılında, sizi ufak bir hata ile Luis Figo durumuna düşürüp, şık bir detayla Barney Stinson’a çevirecek olan o sihirli takım elbisenin sırrı ne? İşte merak edenler için 2013’ün erkek takım elbise trendleri…

Soldan sağa doğru; Paul Smith, Dolce & Gabbana, Acne, Saint Laurent

Kısa daha da kısa!

Son yıllarda altımıza giydiğimiz her şeyin sıkça etkilendiği kısalma trendinden, takım elbiselerde nasibini alıyor. Hem ceketlerin kol ve etek boyları, hem de pantalonların paça boyları kısaldıkça kısalıyor. Hatta bu sene kol düğmelerinizi göstermek neredeyse farz; siz en iyisi güzel bir çift edinin.

Bir sert rüzgar: Mad Man

Meteroloji uzmanlarının, ‘Mad Man’ rüzgarı diye de adlandırdıkları, vintage akımının takım elbiseler üzerindeki etkisi, bu sene de artarak devam ediyor. O kadar ki, babalarınızın o şekilsiz takımlarını, üstünüze tam oturacak şekilde yaptırsanız yeridir. Anlayacağınız 3 parçalı takımlar, kruvaze ceketler, ince yakalı gömlekler ve ceketler dress code tanımaksızın, hiç olmadığı kadar heryerde.

Tiger of Sweden

Bu sefer fit olmak hiç olmadığı kadar gerekli…

Üzerinizdeki takım ister 500 TL’lik Zara, ister 5000 TL’lik Armani olsun, kötü haber; bu sene fit değilseniz sizi ikisi de kurtaramayacak. Artık takım elbiseler eksiklikleri veya fazlalıkları kapatmak için değil, varolanı göstermek için var. Bu nedenle siz siz olun, bu sene takım elbise dükkanından önce, bir spor salonuna uğrayın. Eğer ”Ben vücuduma güveniyorum!” diyorsanız, aklınızda bulunsun; satış elemanın kulağına fısıldamanız gereken sihirli kelimeler ”Tek düğme, tek yırtmaç.”.

Renkler coştu bir kere!

Bu sene odun kömüründen, zeytin yeşiline, neondan, pastellere; her türlü renkte takım elbise bulmak mümkün. Ama siz siz olun, dolabınızdan muhteşem üçlüyü (gri, siyah, lacivert) bu sene de eksik etmeyin. Ama takım elbisede de, biraz cesaret diyorsanız, sizi şöyle alalım!

bc76da93726fb5be3b08b7bd04755463 copy

Leave a Reply