Dünyanın En Eski Restaurantı

 

botin4

https://en.wikipedia.org/wiki/Sobrino_de_Bot%C3%ADn

“Sobrino de Botin”… Dünya üzerinde hala hizmet vermekte olan en eski Restaurant, İspanya’nın başkenti Madrid’de 1725 yılında açılmıştır. Adını Restaurant’ın kurucusu olan Botin çiftinden almıştır. İlk olarak Restaurant’a “Casa Botin” yani Botin Evi denmiştir. Daha sonrasında Restaurant’ın Botinlerin yeğeni Candido Remis’e geçmesiyle Botin’in Yeğeni anlamına gelen “Sobrino de Botin” ismiyle anılmıştır.

 

botin2

http://breadnbottle.com/2015/04/01/if-the-walls-could-talk-at-restaurante-botin-in-madrid/

Madrid’in ünlü meydanı “Plaza Mayor”ın yanına kurulmuş Restaurant çok canlı bir bölgede yer alıyor. Genelde turistler tarafından tercih edilse de lezzetli yemekleri sayesinde yerliler tarafından da ziyaret edilebilecek güzel bir yer. Yalnız gitmeden en az iki gün önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var, yoksa yer bulma şansınız olmayabilir. İnternetten kolaylıkla rezerve ettirebilirsiniz. Saat olarak iki seçeneğiniz var: akşam sekiz ya da on. Sekiz genellikle yabancı turistlerin, on da İspanyolların tercih ettiği bir saat. ( İspanyollar akşam yemeklerini oldukça geç yiyorlar.) Ayrıca alt, zemin veya birinci katında oturma imkanı sunuluyor. Restaurant’ın ambiansı insanı gerçekten farklı bir zaman diliminde hissettiriyor.

 

IMG_0757

Alt Kat

 

Ana yemek olarak biz “filete de ternera”(dana fileto) söyledik, yanında haşlanmış patates ve biberle servis ettiler; çok lezizdi. İçecek olarak şarapları et için güzel bir eşlikçi  oldu. Tatlı olarak da “Arroz con Leche” dedikleri Meksika sütlacını söyledik. Bizim sütlaca göre daha sıvı halde olan bu tatlı da bayağı lezzetliydi.

botin5

http://www.foodspotting.com/places/7647-restaurante-bot%C3%ADn-madrid/best

Sözün kısası tarihi bir hava soluyup, sizden önce orada yemek yiyen bütün insanları düşünerek enfes bir akşam yemeği yemek ilginizi çekiyorsa Sobrino de Botin’i es geçmeyin derim.

IMG_0756

Botin İç Görüntü

Leave a Reply