Eşsiz Bir Kahve Yolculuğu : Istanbul Coffee Festival

Keyifli bir kahve yolculuğuna ne derdiniz? Eğer cevabınız evet ise 22-25 Ekim tarihleri arası Haydarpaşa Garında düzenlenmiş olan 2. Istanbul Coffee Festival tam size göreydi. 3. dalga kahve temsilcilerin bir araya geldiği festivalde kahve severler birbirinden ünlü aralarında Vietnam, Panama, Peru, El Salvador gibi yurt dışı markaların da bulunduğu festivalde bir araya geldiler.

Istanbul Coffee Festival katılımcılarına (ya da yolcularına mı desek?) bir birinden eşsiz unutulmaz anlar yaşattı. Demleme barları adeta katılımcıların oyun alanına dönüştü. Çeşit çeşit demleme yöntemlerini farklı yörelere özgü kahvelerle deneyen kahve severler, kendi damak zevklerine uygun kahvelerini keşfettiler. Artistan Bar’da ise katılımcılar seanslar halinde birbirinden yetenekli baristanlarla buluşma imkânı buldu. Konusunda uzman kişilerce düzenlenmiş oldukça zengin workshoplar ve seminerlerle de Haydarpaşa Garı’ndan ayrılan tek bir kahve severin bile eminim ki, aklında kahve hakkında herhangi bir soru işareti kalmadı.

1442401511_2015_stanbul_coffee_festival_1_

CoffeeARTist isimli kahve ile ilgili her şeyi içinde bulunduran sergi katılımcılara heykel, resim ve tasarım ürünleriyle iç içe olma imkânı sundu. Sergiden sonra insan kendisine; “Her şeyin de kahve ile bir bağlantısı mı olurmuş canım?” sorusunu soramadan geçemiyordu. Festival müziği de es geçmemişti. Babylon Present sahnesi dolu dolu programı ile katılımcılara doyumsuz bir müzik şöleni yaşattı. Öyle ki, katılımcıların kahvelerine eşlik eden en güzel şeydi diyebilirim. ( Kurabiyeler ve çikolataları da unutmamak gerek tabi)

coffe5

Festivalde 2016 Türkiye kahve şampiyonları da belli oldu. Barista, latte art, türk kahvesi, kahve demleme ve kahve kavurma olmak üzere 5 farklı kategoride World Coffee Events’te ülkemizi kimin temsil edeceği de belirlendi. Hepsine buradan gönülden tebriklerimi sunarım. Umarım güzel dereceler elde ederler.

istanbul-coffee-festival

Geçtiğimiz yıl Avrupa’nın en büyük ikinci kahve festivali olmaya hak kazanan Istanbul Coffee Festival bu yıl birinciliği hedefliyormuş. Açıkçası hedeflerine ulaşmamaları için herhangi bir sebep göstermek mümkün değil gibi. Sizce de öyle değil mi?

Leave a Reply

11 comments

  1. Berna

    Zeynep gidemediğim için çok üzülmüştüm
    ordaymış gibi hissettim okurken
    eline emeğine sağlık….

  2. Arzu

    Selinciğim tebrikler…

  3. AŞKIN AYIK

    Kahvenin toplumumuzdaki yerinin son yıllarda artığını çarşı-pazarda gözlemlemek mümkün. Bu ilginin yeteneklerimizi de geliştirmesini beklemek hayalcilik değil doğrusu. Duyup çok isteyip ama gidemediğim bir etkinlikti. Haberini sizden okumak da keyif verici oldu benim için.

  4. Burak Can Bayrak

    Kahve sevenler icin guzel bir haber olmus. Okuduktan sonra anladim ki bir sonraki festivale kesinlikle katilmam gerekiyor. Kahve hayatinin bir parcasi olan kisiler icin okunmasi gereken bir yazi, ve katilinmasi gereken bir festival.

  5. Kemal Bulut

    Bu bilgilendirme sonrası canım güzel bir Türk kahvesi çekti.

  6. Ayşe'n ak

    Bir kahvenin kırk yıl hatrı vardır derler de bunu hiç ifadeye dökmezlerdi. Bu yazı kahveyi çok güzel anlatmış. Eline diline gönlüne sağlık güzel olmuş.

  7. kahve falı

    Kahve severlere güzel bir gün geçirmeleri için fırsat olmuş.

  8. enver

    Eline sağlık güzel olmuş

  9. berati

    Yazıyı okuyunca kahve içmek geldi içimden. Ama en iyisi Türk kahvesi

  10. Gökçe Şen

    Kaçırdığıma çok üzüldüm darısı seneye…
    Çok güzel bir yazı olmuş elllerine sağlık

  11. Özgül

    Tebrikler Selincim