Her sabah ne giyeceğinize bir türlü karar veremiyor musunuz? Dolabınız dopdolu ama giyecek hiçbir şeyiniz yok mu? Alışverişten her seferinde eliniz kolunuz dolu dönmenize rağmen yine de kendinizi dolabınızın karşısında giyecek bir şeyler ararken mi buluyorsunuz? Tüm bunların çözümsüz olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz; elbette ki çözümü var. Şimdi lütfen sırtınızı rahatça arkanıza yaslayın ve yan sekmede açık olan online alışveriş sayfasını kapatın. Keyifli okumalar.

Beden Ölçüsü:

shutterstock_97290872

http://www.lorensworld.com/fashion-2/tips-for-buying-fashion-online/

Belli hedeflerle kıyafet almak her ne kadar motive edici olsa da “zayıflarım” diye küçük beden almak ya da başka beden kalmadı diye sizin için büyük beden tercih etmeniz her ne kadar alışveriş yaparken çok mantıklı, akıllıca gelse de aslında hiç de iyi bir fikir değil. Alışverişte alacağınız kıyafetlerin üstünüze tam oturduğuna emin olun. Bu sayede; hem kıyafetlerinizin içinde kendinizi çok daha iyi hissedersiniz hem de gardırobunuzda giymek için daha çok seçeneğiniz mevcut olur.

Hemen Karar Vermeyin:

po7p74xfcw

http://thestir.cafemom.com/beauty_style/178962/avoid_buyers_remorse_clothes_shopping

Alışverişte beğendiğiniz parçaları hemen almayın. Bu sonrasında ‘keşke almasaydım’ şüphesine neden olur. Bundan dolayı alışveriş yaparken beğendiğiniz parçaya gerçekten ihtiyacınız olup olmadığına odaklanın. Bu sayede kullanmayacağınız parçaların dolabınızı kuşatmasını önlemiş olursunuz.

Giymediğiniz Parçaları Satın:

160390-425x283-online-clothing-shopping-fun

http://us.shein.com/T-shirt-c-1738.html?aff_id=5092&utm_expid=122769400-17.ly6A0NjYQEqd1rkzsdBmMw.0

Belki de her sabah giyecek bir şey bulamamanızın en önemli sebebi gardırobunuzda size hiç uygun olmayan artık elden çıkarmanız gereken parçaların olmasıdır. Atmaya kıyamadığınız ve bir o kadar da hiç giymediğiniz kıyafetleri neden internette satmıyorsunuz? Bu sayede gardırobunuz rahatlar ve daha çok değerlendirebileceğiniz parçalara yer açmış olursunuz.

Klasik:

image

http://www.refinery29.com/2016/01/101670/victoria-beckham-street-style-pictures

Yatırım parçalarından vazgeçmemekte fayda var. Ne mi bunlar; siyah küçük elbise, beyaz gömlek, deri ceket, trençkot gibi her daim trend olan pek çok parça… Modası geçmeyen klasik parçalara yatırım parçaları dememin sebebi bu parçalara ne kadar yatırım yaparsanız yapın diğer bir değiş ile ne kadar kaliteli, ünlü markalardan yüksek meblağlar ödeyerek alsanız bile sizi hiçbir zaman sizi yari yolda bırakmayacaklarındandır.

DIY:

a8e5b1e309287b0c327a4a72b305a5ca

https://tr.pinterest.com/janetcoumo/diy-clothes-refashion/

Gardırobunuzdan çıkaramadığınız fakat kusurlu bulduğunuz parçaları neden elden geçirmiyorsunuz? Yapacağınız en ufak müdahalelerle gardırobunuzu yepyeni kullanışlı parçalarla donatabilirsiniz.

Basics:

ca9519e865803e87d6a97416c5996751

https://tr.pinterest.com/explore/basic-tops/

Gardıroplarınızın baş kahramanları temel parçaları es geçmek olmaz tabii… Ne mi onlar? Siyah-beyaz t-shirtler, nude stilletto, ipek bluz, düz elbiseler… Temel parçalara yatırım yapıp gardırobunuzun demirbaşı yapmanızdaki asıl amaç; dönem parçaları ya da hareketli parçalarla kombinleyerek günlük şıklığı yakalamanıza yardımcı olmalarıdır.

İdeal Jean:

cropped-skinny-jeans-short-women

http://thejeansblog.com/jeans-advice/guide-how-to-find-the-perfect-skinny-jeans-for-petite-women/

Sanırım, jeanlerin hayat kurtarıcılığına değinmeme gerek yok. Pek çok parçanızla kombinleyebileceğiniz jeanlerden vücut tipimizi en uygun olanı tercih etmelisiniz. Sezonun trend jeanleri yerine üzerinize tam oturan ve içinde kendinizi rahat hissettiğiniz jeanleriniz gardırobunuzun en gözde yerine geçecektir.

Uyumsuzluğun Uyumu:

who-what-wear-target-collection-launch-party-183023-1454199642-promo.640x0c

http://www.whowhatwear.co.uk/who-what-wear-target-collection-launch-party

Mevcut tüm moda kurallarına sırtınızı dönüp kendi kurallarınızı yaratmaya ne dersiniz? Ayakkabı-çanta gibi kalıplaşmış kuralları bir kenara atın! Kendi içinde birbiriyle uyumlu bulduğunuz parçaları seçin. Ne demişler, kimse sıradanlığı sevmez!

Leave a Reply