Parfüm Alırken Dikkat!

Parfümünüzü alırken nelere dikkat etmelisiniz? Parfümünüzü nasıl sıkmanız gerektiğini biliyor musunuz? Peki ya, vücudunuzda kaliciliğini arttırmak icin neler yapmanız gerektiğini? İşte tüm bu soruların cevapları bu yazıda!

aabeleza-sephora-perfumes

http://fernanda-familiar.com/colaboradores/tus-shoppers/5-perfumes-para-teens-2/

İlk öncelikle, eğer parfüm almaya gidecekseniz mümkünse erken saatleri seçin ve burnunuz önceden herhangi ağır veya baharatlı bir kokuya maruz kalmamış olsun. Parfümünüzü seçerken de mağazadaki mevcut kokulara dikkat etmek gereklidir. Parfümün temiz ve kendi teninizde denenmesi de oldukça önemli bir unsurdur. Kağıttaki duruşu ile teninizdeki duruş arasında dağlar kadar fark olacaktır. İnanin!

Elbette parfüm alırken pek çok seçeneği değerlendirmeniz gerekli. Fakat 3-4 kokudan sonra koku alma duyunuz yorulur. Bundan dolayı parfüm seçimine 3-4 kokudan sonra ara vermekte fayda var.

product_2199

http://www.tripplesperfumes.com/categories.php?brand_id=28&act=brand

Parfümünüzün kalıcılığını arttırmak adına yapabileceğiniz en iyi seçenek vücut losyonu, duş jeli gibi parfümününüzü yan ürünleri ile desteklemektir.

woman-spraying-perfume

http://www.allure.com/beauty-trends/blogs/daily-beauty-reporter/2011/09/sleeping-beauty-do-you-wear-perfume-to-bed.html

Parfümü aldık diyelim; şimdi sıra parfümü kullanmaya geldi. Parfümünüzü doğru bölgelerinize uygulamak oldukça önemli. Diz arkası, bilek içleri, kulak altı (Kulak arkası değil kulak memenizin yaklaşık iki parmak altı) gibi nabız bölgeleri parfümünüzü sıkmanız için oldukça uygun bölgelerdir. Eğer teniniz dışında farklı bölgelere de uygulamak istiyorsanız çok hassas ve açık renkli olmamak kaidesi ile kıyafetlerinize sıkabilirsiniz. Fakat bana sorarsanız ilk sıkacağınız yer saç bölgelerine yakın yerler olmalı. Bunun sebebi saç yağının oldukça kolay koku çekmesidir.

IMG_1702 kopya

Parfümünüzün ömrünü öğrenmek için arkasındaki kavanoz şekline bakmalısınız. Orada ay üzerinden parfümünüzün kapağı açıldıktan sonraki ömrü verilmiştir.

Son olarak, parfümünüzü nasıl muhafaza etmelisiniz sorunusuna gelirsek; parfümünüzü mümkün olduğunca ısı ve ışık almayan yerlerde ve kutusunda tutmanızda fayda vardır. Bu arada, genellikle parfümlerin ömrü 2 yıl civarındadır. Parfümünüzün ömrünü öğrenmek için arkasındaki kavanoz şekline bakmalısınız. Orada ay üzerinden parfümünüzün kapağı açıldıktan sonraki ömrü verilmiştir. Ömrü biten parfümlerinizi doğru çöpe atmanızı yazmama gerek yoktur umarım.

 

 

Leave a Reply

2 comments

  1. Berna

    Eline , emeğine sağlık şekerkız:)

  2. Arzu

    son resimdeki bilgisayar ve parfüm çok tanıdık geldi :)
    gene çok keyifle bir solukta okudum….