Hepimizin bildiği gibi özellikle biz kadınlar için saç stili bir hayli önemli bir konudur. Saçlarımıza güvenmediğimiz anlarda  nasıl olduğumuzu bilmeyen yoktur… İçimize sinecek model imkansız gibi görünse de aslında hiç de imkansız değil. İşin sırrı yüzümüzde gizli. Ne mi yapmalıyız? Ayna karşısına geçtiğimizde beğeneceğimiz saç modeli için yüz şeklimize uygun modeller tercih etmeliyiz. Peki hangi yüz tipine hangi saç modeli uygun? İşte bu sorunun cevabı için doğru adrestesiniz.

kadın-yüz-şekilleri

http://www.yasamtonu.com

1. Oval Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Yüz şekillerine göre saç modellerindeki amaç yüzdeki orantısız görünümü azaltarak standart yüz tipi olan oval yüz şeklini yakınlaştırmaktır. Bundan dolayı ilk öncelikle ne kadar şanslı olduğunuzu belirtmek isterim. Oval yüz tipi her türlü saçı rahatlıkla kaldırabilmektedir. Kusursuz bir görünüm arıyorsanız yanak ve dudak arasında kalan katlar, elmacık kemiklerinize dikkat çekmek istiyorsanız kakül istediğiniz görünüme ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

25-Adriana-Lima-Hairstyles-Photos

http://yourhairstyleideas.com/wp-content/uploads/2013/01/25-Adriana-Lima-Hairstyles-Photos.jpg

 

2. Yuvarlak Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Yüzünüz geniş ve yanaklarınız dolgunsa yuvarlak yüzlüsünüz demektir. Yuvarlak yüz şeklini uzun göstermek için ortadan ayrılmış uzun saçları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Saçınızın üst kısımlarına hacim vererek de yüzünüzü uzun göstermeniz mümkün. Perçem kullanacaksanız çene altında olduğuna dikkat ediniz bu sayede yüzünüzün genişliğine eklenmez. Düz bir kesimden ziyade inceltilmiş saç uçları da daha doğru bir tercih olur. Bu arada dolgun yanaklara dikkat çekmemek için saçı tek taraftan ayırmaktan uzak durmalısınız.

Cameron-Diaz-hairstyles-2013-15

http://trendymods.com/wp-content/uploads/2013/06/Cameron-Diaz-hairstyles-2013-15.jpg

3. Kare Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Yüzünüz uzun ve geniş fakat dolgun yanak yerine keskin çene hattına sahipseniz kare yüz şekline sahipsiniz demektir. Uzun saç modelleri sizin için ideal. Çene görünümünü yumuşatmak adına saçınız çene kemiğinizin altında olmalıdır. Kat uygulayacaksanız yumuşak ve kısa katlar tercih etmekte fayda var. Tek tarafa ayrılmış ve yüzü çerçeve içine alan katlar köşeli yüz hatlarınızı sert görünümden kurtarır. Elmacık kemiklerini de öne çıkartmayı es geçmemek lazım. Bu sayede köşeli yüz yumuşak bir görünüm elde edecektir. Düz kesim perçemden uzak durmanızı da şiddetle öneririm.

moore1u611

http://www.easyhairstyler.com/celebrity-hairstyles/&zoom=1693

4. Kalp Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Yüzünüz eğer kalp şeklindeyse çene kısmınız kaş kısmına göre daha dardır. Alnınızı daraltmak adına yandan uzun perçemleri tercih ediniz. Yükseklik katacak saç kesimlerine yönelmelisiniz. Ancak yüzünüzün feminenliğini ortaya çıkartmak adına kısa kesim saç da kullanabilirsiniz. Çenenizi sivri gösterecek saç modellerinden örneğin kısa perçemden uzak durmanızda da fayda var.

PARIS, FRANCE - APRIL 28:  Reese Witherspoon attends 'Water For Elephants' Paris premiere at Le Grand Rex on April 28, 2011 in Paris, France.  (Photo by Julien M. Hekimian/Getty Images)

http://beauty.about.com/od/bestcutsby faceshape/ss/ Reese-Witherspoon-Hair -Her-Most-Iconic-Looks.htm

5. Uzun Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Uzun yüz diyince ilk aklıma gelen kakül ve perçem. yandan uzun perçemler ya da kakülle yüzünüzün uzunluğunu dengeleyebilirisiniz. Dalgalı ya da kıvırcık modeller kullanılarak da saça hacim verilmelidir. Kısa saç düşünülüyorsa  modelin basık ve gür olmasına dikkat edilmelidir. Uzun yüz şekline uzun saç tercih edilmemelidir.

sjp-07

http://parade.com/142810/parade/ 081811 -sarah-jessica-parker-hair- evolution/#sarah -jessica-parkers- hair-evolution

6. Üçgen Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Bu modele ters üçgen demek de mümkün. Bu yüz tipinde dar çene dikkat çekmektedir onun için dikkati dar çeneden uzaklaştıracak modeller tercih edilmelidir. Saç uçlarına hacim vererek yüz şeklindeki görünümü dengeleyebiliriz. Çene hizasından başlayarak verilecek dalgalar görünümü dengeler. Saça kat verilmemesinde fayda vardır. Aynı zamanda düz ve kısa saçlar da tercih edilmemelidir.

Scarlett+Johansson+Long+Hairstyles+Long+Curls+By6pZTMrxNml

http://www.stylebistro.com/lookbook /Scarlett+ Johansson/By6pZTMrxN m/Hair

 

 

Leave a Reply