Kruvasan mı dediniz? “Grano Coffee & Sandwiches”

Ankara’nın küçük, samimi ve bana göre bir miktar “sıradışı”  mekânlarından biriyle tanışmayı ister misiniz? Kaliteli kahvesi, çıtır çıtır kruvasanları, çeşit çeşit donutları ve hafif bir şeyler yemek isteyenler için ise frambuazlı cheesecakei, Grano denince aklıma ilk gelenler arasında.Diğer yerlere göre daha kuytu bir köşede bulunmasına rağmen oldukça rağbet gören sıcacık bir mekân Grano. 3. nesil kahve severlerce kahveleri de ayrıca Ankara’nın en iyileri arasında gösterilen ve oldukça beğenilen bu mekân için kruvasanı vurgulayan bir başlık atmamın sebebi ise hayatımda yediğim en lezzetli kruvasanları yapması. Özellikle gideceğiniz saati iyi ayarlayabilirseniz fırından yeni çıkmış kruvasanlar yiyebilirsiniz. Tek bir çeşit de yok üstelik. Fransız kremalı, çikolatalı, sade.. Donutları da oldukça yoğun ve lezzetli. Biraz komik olacak ama bir krema sever olarak, donutlarının içindeki kremanın köşelerde de aynı yoğunlukta olması halinde favori donut yeme mekânım da olabilecek bir yer aynı zamanda.

Gittiğinizde her zaman her şeyi bulamamanız  bu mekânı farklı kılan unsurlardan biri diyebilirim. Çoğu şey günlük olarak az miktarda üretildiği için akşamüstü bitmiş oluyor. Çalışma saatleri de diğer yerlere nazaran daha farklı. Kapanış saati, diğer yerlerle karşılaştırıldığında oldukça erken: 19:00.  Bu küçük ve şirin mekânda çalışanların oldukça güler yüzlü ve özenli hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyebilirim.  Grano, Avrupa’da sokak aralarında sıkça rastlayabileceğimiz butik kafeleri andıran, insanı boğmayan rahat bir atmosfere sahip. Benim şahsi düşünceme göre, Ankara’da butik kahveciliğin yaygın hale gelmesini sağlayacak bir akıma önayak olma potansiyeli var.

Kahve çekirdeğini tek tek seçtikleri çiftliklerden getirerek kavuran ve ortaya farklı lezzetler çıkaran işinin ehli bir butik kahveci olmasının yanında, Ankara’da çoğu yerde bulamayacağınız Chemex demlemesini burada bulmanız mümkün. Onun dışında üçüncü nesil kahvecilerde rastladığınız Americano, Cappuccino gibi çeşitler de denemeye değer. Henüz sandviçlerini denemediğim için, bu yerin sandviçleri hakkında ise maalesef yorum yapamıyorum.

Sizin de kahve, kruvasan ve donuta düşkünlüğünüz varsa bu mekânı es geçmemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Adres: 

Bişkek caddesi 3. Sokak 5 /A Emek, Çankaya, 06500 Çankaya/Ankara

 

Görsel Kaynaklar:

lavarla.com/mekan-grano-coffee-sandwiches/

tr.foursquare.com/v/grano-coffee–sandwiches/542734cf498e0a898f598fae?openPhotoId=5a0d4b3b1f8ed6449d2daa1c

www.google.com.tr/search?q=grano+coffee

www.google.com.tr/search?q=grano+coffee

https://www.google.com.tr/searchq=chemex+demlemesi&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiA97KTpe7XAhXSDuwKHS8BCZAQ_AUIDCgD&biw=1366&bih=700#imgrc=r8f2u0pUOxcpPM:

https://www.google.com.tr/search?q=grano+coffee+%26+sandwiches&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjIu63Sp-7XAhXDzKQKHS8jDwoQ_AUICygC&biw=1366&bih=651#imgrc=EoYumS6xSEhb5M:

Leave a Reply