Yılbaşı Seyahat Rotaları: Yeni yıla nerede girmeli?

 

Yılbaşı planları yapılmaya başlandı. Peki yılın en güzel zamanlarından birine, yeni yıla nerede ve nasıl girilmeli? Bu sorunun cevabı herkes için değişse de bazı kitlelerin evde kutlamak ya da sıradan mekanlara gitmek yerine seyahate çıkmayı ve yeni yıla yeni bir yerde girmeyi sevdiğini biliyoruz. Aslında bir iki yıl öncesine kadar bu seyahatler genellikle Avrupa odaklı oluyordu fakat hepimizin bildiği üzere döviz kurlarından dolayı artık çoğu insan yurt içinde özel günleri kutlamak için alternatifler bulmaya çalışıyor. Peki ya yeni yıla girmek için en uygun ve en zevkli seyahat yurt içi rotaları nedir? İşte siz değerli okuyucularımız için bizim seçtiğimiz bazı yurt içi rotalardan bazıları:

 

1)Kapadokya

 

 

 

Eğer yılbaşını karla kaplı mükemmel bir manzara eşliğinde girmek istiyorsanız Kapadokya tam size göre bir öneri olabilir. Yılbaşı günü tüm gün gezebilir, ATV turlarına katılabilir ya da hayalinizdeki balon turuna katılabilir ve büyüleyici manzaralara şahit olabilirsiniz. Eğer sadece güzel manzara eşliğinde kafamı dinlenmek ve dinginleşmek istiyorum derseniz binlerce güzel ve ödüllü butik otelin olduğu bu masalsı şehirde otelinizde de çok güzel vakit geçirebilir ve yeni yıla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Genelde açık havada sıcak su havuzları bulunan bu oteller size istediğiniz sakinliği keyif alacağınız şekilde size sunabilir. Bu arada giden insanlardan duyduğumuz kadarıyla Kapadokya kış mevsiminde daha da bir güzel oluyormuş bizden söylemesi! Tabi tüm bu güzelliklere rağmen rağbet gören bir yer olmasından dolayı fiyatların biraz yüksek olabileceğini belirtmeden geçmeyelim.

 

 

2)Kars

 

Yeni yıla hızlı ve hiçbir macerayı ertelemeden girmek isteyen okurlarımız için Kars birebir bir tercih olabilir çünkü bildiğiniz üzere son dönemlere damgasını vurmuş, en popüler tren yolculuklarından birisi olan Doğu Ekspresi ve bu trenin son durağı olan doğal ve tarihi güzellikleriyle Kars. 24 saatlik bir tren yolculuğunun ardından mükemmel manzaralar eşliğinde yeni yıla girmek isteyen herkesin tecrübe etmesi gereken bir yolculuk olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu tren yolculuğunda yatılı oda bileti alabildiğiniz için aslında odanızı da süsleyebilirsiniz. Eğer ben ışıksız, yılbaşı ruhu olmayan aksesuarlar olmadan bir yılbaşı geçirmek istemiyorum derseniz mutlaka valizinize odanızı güzelleştirebilecek aksesuarlar koymanızı öneriyoruz.

 

 

 

 

 3)Uludağ

 

 

Birçok kişinin müdavimi olduğu Uludağ’da yılbaşı bir başka geçer. Eğer yılbaşı günü kar olmadan olmaz diyenlerden ve bunu garantiye almak isteyenlerdenseniz eğer en risksiz ve en eğlenceli seçimlerden birisi sizin için kesinlikle Uludağ. Yılbaşı günü kayak, snowboard, kar topu savaşı gibi etkinlikler yapabilir ve hatta içinizdeki çocuğu hala yaşatmak için bol bol yaratıcı kardan adamlar yapabilirsiniz. Ya da sadece mükemmel çam ağaçlarının içinde huzurlu yürüyüşlere çıkarak dağ havasını sonuna kadar içinize çekip yeni yıl ve yeni başlangıçlar için kendinize enerji toplayabilirsiniz. Yılbaşı gecesi için ise size ve zevklerinize uyan bir otel veya etkinlik seçip bu keyifli seyahati daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. Fakat söylemeden olmaz eğer yılbaşı rotanız için çok rağbet gören Uludağ’ı seçtiyseniz şimdiden rezervasyonunuzu yaptırmanızı öneririz.

 

4)Bolu: Yedigöller/Abant/Gölcük

 

 

Eğer yeni bir yerde yeni yıla girmek istiyor ama aynı zamanda ev ortamından uzak olmak istemiyorsanız Bolu göller bölgesi; Yedigöller, Abant, Gölcük tam size göre. Dilediğiniz yerde bir göl evi kiralayıp huzurlu, sakin ve bol bol temiz hava soluduğunuz bir yılbaşı gecesi geçirebilirsiniz. Şöminenizin başında sevdiklerinizle sakin ve huzurlu bir yılbaşı gecesi geçirebilirsiniz. Böylece şehirlerin kalabalığından ve yoğunluğundan kaçarken aynı zamanda ev ortamının sıcaklığını kaybetmemiş olursunuz. Üstelik İstanbul ve Ankara gibi şehirlere yakın olan Bolu göller bölgesinin ulaşımı da çok basit.

 

 

 

Kaynakça:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply