DEFİLELERE DÖNÜŞ: MARC JACOBS

Pandemi sonrası sıkıntılı günler geçiren moda dünyasında şovlar ve defileler uzun süredir yapılamıyordu. Sanal defile veya seyircisiz defile gibi bulunan bir takım çözümler ise eski tadı vermiyordu. Dünya çapındaki aşılamanın faydalarıyla birlikte 2 sezon sonra Marc Jacobs da defileye dönüş yaptı. Defile New York Halk Kütüphanesi ve Bergdorf Goodman noktalarında gerçekleşti. Mankenlerin yürümesi ilk noktada gerçekleşirken gösteri ikincisinin cephesinde yayınlandı. 2021 Sonbahar defilesi Bergdorf Goodman ve Marc Jacobs arasındaki işbirliğinin de sinyallerini verdi.

Büyük yankı uyandıran bu defilede maskeler, daha doğrusu kendinden maske etkisi yaratan kazaklar ve montlar dikkat çekti.

Gigi Hadid gibi birçok ünlü model de şovun bir parçasıydı. Doğal olarak sükse yapması da kaçınılmazdı. 

Oversize modasının önümüzdeki sonbaharda da yerini koruyacağının sinyallerini bu defileyle aldık. Bununla birlikte şovun yıldızı pufferlar/şişme montlar oldu.

Renk ve desen olaraksa siyah-beyaz iç içe desenler ve neon renkler yerini aldı. Yeni sezonda parçalarınızı buna göre hazırlayabilirsiniz.

Bu oversize ve pufferların, yüzü veya çeneyi kapatan büyük modellerin altına tabii ki kalın topuklu kaba ayakkabılar tercih edildi. Bununla birlikte kayak gözlüğü benzeri -bana göre kaynakçı gözlüğü- büyük gözlükler de konsepti tamamladı.

Önümüzdeki sonbaharda bizi salgının etkisinden kurtulamamış, korumacı ancak bir o kadar da eğlenceli ve rahat görünümler bekliyor gibi. Ne dersiniz?

Kaynakça

https://www.marcjacobs.com/default/about-marc/collections/fall-2021/

https://www.vogue.com/fashion-shows/fall-2021-ready-to-wear/marc-jacobs

Leave a Reply