İnsanların doğduğu tarihle ilişkilendirilen birçok şey vardır. Bunlardan belki de en çok bilineni burçlardır. Neredeyse herkes, inansa da inanmasa da, burçlar hakkında az çok bilgi sahibidir. Bunun dışında her burcun bir şifalı taşı, gezegeni ve daha birçok ilişkili olduğu şeyler vardır. Peki, hiç doğum çiçekleri diye bir şey duydunuz mu? Tahmin etmesi çok da zor olmayan bir şekilde, doğum çiçekleri insanların doğdukları aylara göre (burçlarına göre değil) belirlenen, her çiçeğin o ayda doğmuş olan kişilerin kişilik özelliklerini temsil ettiği çiçeklerdir. Gelin, bu çiçekleri yakından inceleyelim!

OCAK – Karanfil

Ocak ayının doğum çiçeği karanfildir. Birçok farklı renkte karşımıza çıkan karanfillerin renklerine göre anlamları da farklıdır. Örneğin pembe karanfiller hoşlanmayı simgelerken kırmızı karanfiller ile aşkın simgesidir. Ocak ayında doğanlar da tıpkı karanfillerin simgeledikleri gibi sevgi dolu kişilerdir. Ailelerine ve arkadaşlarına düşkündürler. Aynı zamanda dürüst ve ayakları yere basan bir kişiliğe sahiptirler.

ŞUBAT – İris ve Menekşe

Şubat ayının doğum çiçeği ise iki tanedir: iris ve menekşe. Dolayısıyla şubat ayında doğan insanlar iki grupta incelenebilir. Bir grubu iris temsil eder. İrisin üç taç yaprağı inanç, cesaret ve bilgeliği sembolize etmektedir. Bu insanlar da cesur, tuttuğunu koparan ve boş konuşmayıp konuştuğunu dinleten bilge kişilerdir. Bir diğer grup ise menekşenin temsil ettiği, hassas, kırılgan; fakat bir o kadar da sadık ve sevdiklerine bağlı, güvenilir kişilerdir.

MART – Nergis

Mart ayının doğum çiçeği olan nergis ise baharın ilk ayının temsilcisidir. Bu neşeli sarı çiçekler yeniden doğuşu, başlangıçları, mutluluğu ve neşeyi sembolize eder. Nergis’in yeniden doğuşu simgelemesi ise kendisine hayran olan Narkissos’un hikayesine dayanır.

NİSAN – Papatya ve Bezelye Çiçeği

 Nisan ayının doğum çiçekleri de iki tanedir: papatya ve bezelye çiçeği. Papatyalar saflığı, masumiyeti ve aşkı simgeler. Aynı zamanda anneliği de temsil ettiği söylenmektedir. Güzel kokularıyla bilinen bezelye çiçeği ise mutluluğu, keyfi simgeler. Nisan ayında doğanlar da papatyalar gibi sadeliği severler, küçük şeylerle mutlu olmayı başarabilen sadık ve saf kişilerdir. Aynı zamanda nisan doğumlu kişiler cesur, yeniliklere ve değişimlere aç ve açık insanlardır.

MAYIS – İnci Çiçeği

 Mayıs doğumlu kişilerin doğum çiçekleri ise inci çiçeğidir. Kısa bir süreliğine çiçek açan (genellikle Mart’tan Mayıs’a kadar) bu bitkiler tatlılık, nezaket ve anneliğin sembolüdür. Mayıs ayında doğanların sessiz ve sakin görünüşlerinin arkasında tıpkı inci çiçeği gibi benzersiz ve ilgi çekici bir kişilik saklıdır.

HAZİRAN – Gül

Haziranın doğum çiçeği ise en popüler çiçeklerden biri olan güldür. Gül, eski Yunan tanrıçaları Afrodit, İsis ve Venüs ile olan ilişkisinden başlayarak insanlar tarafından aşk ve tutkuyla özdeşleştirilmiştir. Gülün ifade ettiği anlam rengine göre değişse de, genellikle sevgi, güzellik ve saygıyı simgeler. Haziran ayında doğan insanlar da tıpkı güllerin simgelediği gibi tutkulu, sevgi dolu, saf, temiz ve bazen de çocuksudur.


TEMMUZ – Hazaren

 Temmuz ayında doğanların doğum çiçeği bir diğer adı da delfinyum olan hazaren çiçeğidir. Tıpkı gül gibi hazaren de birçok farklı renkte karşımıza çıkabilmektedir. Hazaren pozitifliği ve asaleti simgeler. Temmuz doğumlu olan kişiler sert görünümlerinin arkasında dürüst, eğlenceli ve nazlı bir kişiliğe sahiptirler. Aynı zamanda bu insanlar için aileleri her şeyden önce gelmektedir.

AĞUSTOS – Glayöl

Yaz aylarının sonlarına doğru birçok farklı renkte karşımıza çıkan glayöl ise ağustos ayında doğan insanların doğum çiçeğidir. Adını Latince kılıç anlamına gelen “gladio”dan almaktadır. Güç ve ahlaki bütünlüğün sembolüdür. Ağustos ayı insanı güçlü ve etkileyicidir, etrafındaki kişileri kendine hayran bırakır. Her zaman neşe dolu, canlı ve gösterişlidir.

EYLÜL – Aster

 Aşkı ve hüznü simgelediği söylenen yıldız çiçeği, veya “dalya” adı bilinen Aster ise eylül ayının doğum çiçeğidir. Adalet tanrıçası Aster’in gözyaşlarının yıldız şekline büründüğü ve bu çiçeğin ortaya çıktığı rivayet edilmektedir. Yılın farklı aylarında çiçek açan Aster en renkli ve canlı çiçeklerini sonbahar aylarında açmaktadır. Eylül ayında doğan insanlar sabırlı ve farklıdır. Sıradanlığı sevmezler. Aynı zamanda sevdiklerini bir ömür boyu bekleyecek kadar da sabırlı ve sadıktırlar.

EKİM – Günaydın

Ekim ayında doğanların doğum çiçeği ise “aynısefa” veya “şamdan” isimleriyle de bilinen günaydın çiçeğidir. Renginin güneşe benzerliğinden dolayı sıcaklık ve yaratıcılıkla ilişkilendirilmektedir. Ekim ayında doğan insanlar genellikle hüzünlü aşkı temsil etmektedirler. Çok tutkulu ve unutulmaz bir şekilde seven ekim insanları her yeni aşkta daha kederli bir sonla karşılaşırlar. Ancak her seferinde karşılarına adeta verdikleri emeklerin bir karşılığı olarak yeni bir şans çıkar.

KASIM – Krizantem

Krizantem, bir diğer adıyla kasımpatı ise kasım ayında doğan insanların doğum çiçeğidir. Arkadaşlık ve iyimserliği simgeler. Kasım ayında doğan insanlar kolayca arkadaş edinebilen bir yapıya sahip, her zaman iyimser olmak için çaba harcayan, eğlenceli insanlardır.

ARALIK – Atatürk ve Holly Çiçeği

 Aralık ayında doğan insanlar iki gruba ayrılırlar, bu nedenle de bu ayın iki farkı çiçeği vardır: Atatürk çiçeği ve Holly çiçeği. Atatürk çiçeği neşe ve başarının sembolüdür. Bu çiçeğin temsil ettiği aralık ayı insanları neşeli, başarılı ve başarılarını kutlamayı seven insanlardır. Holly çiçeği ise şans, barış ve iyi niyeti simgeler. Bu çiçeğin simgelediği aralık ayı doğumlular sosyal bir kişiliğe sahiptirler ve gerçekçidirler.

Kaynakça

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/ocak-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/subat-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/mart-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/nisan-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/mayis-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/haziran-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/temmuz-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/agustos-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/eylul-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/ekim-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/kasim-300×300.jpg

https://blog.ciceksepeti.com/wp-content/uploads/2017/02/aralik-300×300.jpg

https://www.floweraura.com/blog/discover-your-birth-month-flower

https://namastest.net/wp-content/uploads/2019/10/birth-month-flower.jpg

Leave a Reply