Özellikle bazı yerli, özellikle Kızılderili, dinler ve kültürlerde öne çıkan antik hayvan rehberleri kavramı, 1990’larda Pagan ve Wiccan maneviyatında benimsenmiştir. Bu bağlamlarda, bazı yerli geleneklerinde, spiritüel hayvanlar, hayvan şeklini alan manevi rehberlere veya totemlerin somutlaşmış bir şeklidir. Spiritüel rehberler, onları görmek istediğimiz her şekilde bize kendilerini gösterebilirler ve tanıdık bir hayvanın yüzü aracılığıyla bizimle bağlantı kurabilirler. Bu kavram, biri veya bir şey için güçlü bir takdir veya kimlik belirtmek için giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Herkesin bir spiritüel hayvanı vardır. Gündüz veya gece rüyası, meditasyon ya da diğer değişmiş bilinç durumları gibi geleneksel zihin durumunuzdan çıktığınızda veya doğada gözlem yoluyla spiritüel hayvanınızın ne olduğunu öğrenmenin birçok yolu vardır. Hayatınızın çeşitli evrelerinde size rehberlik edecek birkaç güçlü hayvanla ilişki kurmanızın ve geliştirmenizin muhtemel olduğunu unutmayın.

Rüyalarınıza dikkat edin. Rüyalarımız yaşamlarımızla yakından bağlantılıdır. Rüyalardaki hayvanlar, bilinçsiz imgeleme ve rehberliğin yaygın tezahürleridir. Bu yüzden rüyanızda bir hayvan gördüğünüzde, ertesi sabah onu yazın. Tekrar tekrar ortaya çıkan belirli bir hayvan var mı?

Belirli hayvanlarla geçmişteki bağlantılarınızı düşünün. Büyürken en sevdiğiniz hayvanı, sevdiğiniz bir evcil hayvanı veya gençken her zaman yolunuzun kesiştiği vahşi bir hayvanı düşünün.

Meditasyon, spiritüel hayvanınızla bağlantı kurmanın etkili bir yollarından birini sağlar. “Meditasyon” terimi burada, görselleştirme ve “içe doğru yolculuk” için aktif hayal gücünü kullanma ve rahatlama araçlarını belirlemenin bir yolu olarak kullanılmaktadır.  Sakinleşmek ve sezgilerinize yer açmak için oturun ve bir meditasyon yapın. Bir veya birkaç hayvanla bağlantı kurmak amacıyla bu içsel yolculuk için niyetinizi belirleyin.

Bütün bu ruhsal yolculuklara ve gözlemlere ek olarak internette kolayca bulabileceğiniz spiritüel hayvan testlerini de yapabilirsiniz. :) 

Sık Karşılaşabileceğiniz Bazı Spiritüel Hayvanlar ve Temel Nitelikleri

Aslan

Aslan cesareti temsil eder. Derin bir otorite duygusuna sahip doğuştan bir liderdir.

Ayı

Ayı derin bir şekilde duygusaldır ve dünyayla ve dışarıyla bir bağlantı hisseder.

Fare

Fare, ayrıntıların ve incelemenin önemini temsil eder. Hayattaki küçük şeyleri gözden kaçırmamamızı hatırlatır.

Geyik

Geyik hassas, son derece sezgisel bir ruh rehberidir. Güven ve başarı ile nezaket ve zarafet arasında bir denge kurar.

Kaplan

Kaplan, duyguları temsil eder. Son derece sezgiseldir ve içgüdüleri takip etmede harikadır.

Kedi

Kedi genellikle merakı, macerayı ve bağımsızlığı sembolize eder. Aynı zamanda sabır sanatında da ustalaşmıştır.

Kurt

Kurt zekâ, içgüdüler ve özgürlükle bağlantılıdır. Her şeyden önce ilkel içgüdüleri takip eder.

At

At, tutkunun ve sürüşün rehberidir. İnanılmaz derecede üretken ve hedef odaklıdır.

Baykuş

Baykuşlar, başkalarının neyi kaçırdığını görme yeteneğine sahiptir. Etrafımızda her gün gördüğümüz sıradan şeylerin derin anlamlarını bilirler ve hayattaki gizli hazineleri keşfederler.

Fil

Fil bilgeliği, nezaketi ve ruhsal anlayışı simgelemektedir.

Güvercin

Güvercin barışı, bereketi ve yeni başlangıçları temsil eder. Umutlu ve iyimser bir hayvandır.

Kaplumbağa

Kaplumbağa, bilgeliğe, gerçeğe, anlayışa ve barışa giden yolculuğu temsil eden son derece ruhsal karakteri yüksek bir hayvandır.

Kelebek

Birçok kültürde kelebek, dönüşümün ve gelişimin sembolüdür. İnanılmaz derecede uyumludur ve tüm değişikliklere kolaylıkla ve zarafetle yaklaşır.

Tilki

Tilki, kamuflajın rehberidir. Önyargısız olma ve çevresiyle birlikte gelişme sanatında ustalaşmıştır

KAYNAKÇA

https://www.mindbodygreen.com/articles/how-to-find-your-spirit-animal

https://www.spiritanimal.info/spirit-animal

https://image.shutterstock.com/image-vector/modern-witchcraft-mystic-animals-collection-260nw-1456688852.jpg

Leave a Reply