Yerel Tüketim: Lokal Hareket

Son yıllarda harekete geçilen en değerli konulardan biri de yerel tüketime verilen önem. Gerek yiyecek içecek sektöründe gerek giyim ve aksesuar sektöründe Türk girişimcilere açılan kapılar ve destekler inanılmaz. Fakat maalesef bu “yerelliğe” verilen önemin herkes farkında değil. 

Covid-19’un hayatımıza girmesi ve karantinanın başlangıcıyla çok fazla insan ihtiyacı olsun olmasın aşırı derecede alışveriş yapmaya başladı ve çoğumuz da gerçekten ihtiyacımız var mı sorusunu görmezden gelerek yaptık bunu. İşte tam da o dönemde Nil Ertürk ve Amber Erin Özgül, hem yerel markalara hem de sürdürebilir modaya dikkat çekmek ve destek olmak için Lokal Hareket girişimini hayata geçirdi. 

Yerel üreticilerle ve tasarımcılarla çalışmaları; hem bizlerin o markaları tanımamız açısından hem de alışveriş alışkanlıklarımızın bir nebze de olsa değiştirmemiz için yeni bir platform ve gerçekten de farklı bir deneyim.

Lokal Hareket girişiminin en önemli yönlerinden biri de yavaş tüketimi hayatımıza sokmaya çalışması. Yani her ay değişen sezonlara ve vitrinlere bakarak alışveriş yapmayı değil de daha özenli; belki ihtiyaca yönelik belki de gerçekten tasarımcı ya da çok beğenilen parçalara yönelmek. Başka bir deyişle daha bilinçli bir tüketimde bulunmak. 

Lokal Hareket’le ilgili bir diğer etkileyici özellik çalıştıkları her markanın misyonundan, üretim malzemesine, yerine kadar her şeyin şeffaf olması. Sürdürülebilirlikle alışverişi eş zamanlı gerçekleştirmeyi vaat eden bir girişim olması yerel üreticilere verilen önemle pekiştiğinde ortada fark yaratabilecek bir iş görüyoruz.

Umarım bu sayede yerel üretime ve tasarımcılara verilen destek artar ve böylece büyük markalar yerine lokal ekonomilere daha çok destek olabiliriz. 

Lokal Hareket Manifestosu

Kaynakça:

www.lokalhareket.com

www.lokalmagaza.com

Leave a Reply