Sinemaseverlerin Takip Etmesi Gereken En İyi İçerik Üreticileri

Sosyal medyada geçirdiğiniz vakti hem daha güzel kullanmak hem de bunu yaparken ilgilendiğiniz bir alanda vakit geçirmek ister miydiniz? Cevabımızın aynı olduğuna eminiz, bu yüzden 2024 Oscar Film Töreni’ne sayılı günler kalmışken sinemasever okurlarımız için takip edebilecekleri içerik üreticilerini derledik! Patlamış mısırlarımız hazırsa listeye başlayalım.

1) Filme Gitmeden Önce (Instagram/Youtube)

Bu listeyi yaparken aklımıza gelen ilk isim! Hem samimiyeti hem de videolarına verdiği emek ile uzun süredir kalbimizdeki yerini koruyan bir içerik üreticisi Cem. Kendisini Instagram’dan takip ederek Cem Yılmaz, Ryan Reynolds, Henry Cavill gibi efsanevi isimlerle tanışmasına şahit olabilir, ödül törenlerinden paylaştığı hikayeleri izleyebilirsiniz. YouTube’dan takip ederek ise gitmeyi düşündüğünüz o film veya bir türlü başlayamadığınız o seri hakkında Filme Gitmeden Önce’nin analizlerini izleyebilir, bahsi geçen ve daha birçok büyük isimle yaptığı röportajları izleyebilirsiniz. Ne izlemeye karar veremediğiniz zamanlarda ise Cem’in bizler için yaptığı listelere göz atmayı unutmayın. Filme Gitmeden Önce’nin izlemeye başladıktan sonra takip etmeyi bırakamayacağınız bir kanal olduğuna inanıyoruz!

2) Soder (Youtube)

Bu kanal uzun aralıklarla video paylaşsa da her seferinde beklemeye değer video fikirleri ile dönüş yapıyor. Sevdiği veya sevmediği aktörler ve filmler hakkında samimi videolar çeken bu kanal analizden çok eleştirel bir tarzda ilerliyor. Eğer sizde eleştirel videolar çeken, gülebileceğiniz yorumlar yapan bir kanal arıyor hatta internette geçirdiğiniz vakti İngilizcenizi geliştirmek için harcamak istiyorsanız bu kanala göz atmalısınız! En çok ilginizi çekecek videonun ise Ryan Gosling’in oynadığı her filmin sıralandığı ve eleştirildiği video olan ‘’I Watched All 26 Ryan Gosling Movies’’ olacağına eminiz.

3) Lessons from Screenplay (Youtube)

Sinematografi, ses ve renklerin sinemada kullanımı, ışığın filmdeki önemi gibi konular sizi heyecanlandırıyorsa sizin için harika bir önerimiz var! Bu kanal, filmler hakkında tekniksel açılardan analiz ve yorum videoları paylaşıyor. İzlediğinizde etkilendiğinizi fark etmediğiniz bazı detaylar bu kanal sayesinde su yüzüne çıkıyor. İzlediğiniz bir film veya dizi sona erdikten sonra arka planda yapılan işleri araştıran, izlediği her şey hakkında araştırma yapan bir yapınız varsa bu kanala bayılacaksınız.

4) CinemaWins (Youtube)

Sayısız filmi özet bir şekilde izlediğinizi ve bunu yaparken film ile ilgili bütün iyi yanları köşede bir sayaç ile takip ettiğinizi düşünün. Bu kanal sizin için tam olarak bunu yapıyor! Filmi analiz ederken aynı zamanda film ile alakalı sadece iyi yönleri ve yapımında doğru karar verilmiş detayları daha iyi anlayabildiğiniz, diğer insanların da sizin gibi bir noktayı beğenip beğenmediğini görebildiğiniz bir kanal burası. İzlemesi oldukça eğlenceli ve dili de çoğumuzun hoşuna giden bir samimiyette.

5) CinemaSins (Youtube)

Bir önceki kanalın tam tersini yapan bir kanal olsaydı peki? Evet, bu kanal tam olarak bunun için var. Bize soracak olursanız daha bile eğlenceli! Bu sefer de izlediğiniz sinema ürünlerinin hayal kırıklığı getiren yönlerini, izlerken tekniksel bir açıdan baktığınızda acemi bulduğunuz yanlarını ve filmlerle ilgili yanlış yapılan her şeyi dinleyebileceğiniz bir kanal burası. İzlerken kendinizi o kadar kaptıracaksınız ki dakikaların ne kadar hızlı geçtiğine şaşıracaksınız bazen, bizden söylemesi.

6) Goosebumps Cinema (Instagram)

Bazen bir filmi izlerken öyle bir sahne çıkıyor ki karşımıza, filmin ismini her duyduğumuzda aklımızda o sahne beliriyor. Korkutucu, üzücü, sonunda mutlu sonun yaklaştığı bu sahneler bir hesapta toplanmış desek? Bu hesabı takip ederek Instagram’da gönderi kaydırarak geçirdiğiniz vakti daha kaliteli kullanabilir, geçirdiğiniz vakitten daha çok zevk alabilirsiniz. Uzun zaman önce izlediğiniz bir filmi anımsayabilir, tüylerinizi diken diken eden sahnenin size yaşattırdığı duyguları tekrar yaşayabilir, uzun zamandır arayıp da adını bulamadığınız filmleri bu hesap sayesinde bulabilirsiniz!

7) The Good Films (Instagram)

Sürekli film izlemek istiyor ama artık ne izleyeceğinize karar veremiyor musunuz? Film ve dizilerden kesitler paylaşan diğer Instagram içerik üreticilerine ek olarak bu hesapta içinizden ‘’Şöyle bir film olsa da en sağlamından ağlasam’’ diye düşündüğünüz filmleri listelediği ve bunun benzeri içerikler ürettiği videolar bulunuyor. Bazen hepimiz kararsız olabiliyoruz, bu zamanlarda işte bu hesap imdadınıza koşacak!

8) Filmatic (Instagram)

Günlük sinema dozunuzu alabileceğiniz bu hesap da film ve dizilerden alıntı yaparak videolar editlemenin yanında yapılan ödül törenlerinden gelen kareleri ve sinema sektöründen önemli haberleri paylaşarak filmseverler olarak her şeyden haberdar olmamızı sağlayan güzel bir Instagram hesabı.

9) Filmatic – Behind the Scenes (Instagram)

Bu hesapta ise filmlerin yapımlarında etkili olmuş, öğrendiğinizde herhangi bir filme bakış açınızı değiştirebilecek, arka plandandan bizlere getirilmiş hikayeler yer alıyor! Film çekilirken neler oldu, yönetmen neler söyledi, oyuncu bir sahneyi çekerken neler yaşadı… Bu tür detaylar sizi mutlu ediyorsa kesinlikle takip etmeniz gereken hesabı artık siz de biliyorsunuz!

Bu listeden daha önce duymadığınız ve takip etmediklerinizi hemen incelemeyi ve kendi önerilerinizi de bizlerle paylaşmayı unutmayın. Umuyoruz ki hoşunuza gidecek, güzel vakit geçirebileceğiniz içerik üreticilerini sizler için en iyi şekilde toplayabilmişizdir. Şimdiden iyi seyirler!

Leave a Reply