Size huzur veren kokuları düşünün. Sabah demlediğiniz kahvenin kokusu, yağmurdan sonra camı açıp havayı içinize çektiğiniz ilk an, hatta duş jelinizin kokusu bile bazen sizi rahatlatmaya yetebilir. Kokuların duygularımızı tetiklediği inkar edilemez. Yıllardır bilinçaltımızla işbirliği içinde olan kokuları yakından inceleyelim.

Sebagai Aromaterapi, Benarkah Minyak Esensial Bermanfaat bagi Kesehatan?

Aromaterapi Nedir?

Aromaterapi, bitkilerin kabuk, yaprak, meyve, çiçek, tohum, sap, kök gibi farklı bölümlerinden damıtmayla elde edilen uçucu yağların fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlık için kullanımına denir. Beden ve zihnimizi uyararak, bütünsel olarak dengede olmamıza katkıda bulunurlar. Bazı uçucu yağlar canlandırıcı etkiler yaratırken, diğerleri daha yatıştırıcıdır. Bu şekilde, uçucu yağlar vücut üzerinde küçük, ancak bütünsel bir etkiye sahip olabilirler.

Bazı Aromaterapik Yağlar 

Lavanta Uçucu Yağı: Zihni rahatlatır, gevşeme sağlar ve uyku kalitesini arttırır.

Ylang Ylang Uçucu Yağı: Feminen duyguları ortaya çıkaran egzotik bir aroması vardır. Ylang Ylang yağı kokusu, bedenin rahatlamasına ve zihnin sakinleşmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda çiçeksi, taze kokusu frekansın da yükselmesini sağlar.

Limon Uçucu Yağı: C vitamini açısından oldukça zengindir. Kendinize peeling ürünleri yapabilirsiniz. Cildi nemlendirme ve onarma özelliği bulunmaktadır. 

Kekik Uçucu Yağı: İçeriğindeki güçlü organik bileşenler ciltte temizleyici ve arındırıcı etki yapar. Şiddetli migren ağrılarını hafifletmesinin yanında stres ve gerginliğe de etkili bir yağdır.

Nasıl Uygulanır?

Bu uçucu yağlar cilt üzerine soğuk sıkım ile elde edilen sabit yağlarla seyreltilip masajla (shiatsu) veya buhurdanlık yardımı ile solunum yoluyla da kullanılabilir.

Unlock The Infinite Healing Powers Of Essential Oils - Reset.me

Sabit Yağlar 

Kuşburnu Çekirdeği Yağı: Soğuk sıkım olan bu yağ yaşlanma karşıtı ve leke karşıtı bakım yapar, cildi tonlar, besler ve yumuşatır.

Ahududu Çekirdeği Yağı: E vitamini açısından zengin yapısıyla yaşlanma belirtilerini ortaya çıkaran güneşin ve çevrenin etkilerine karşı cildi korur, kolajen ve elastin üretimine destek olur.

Jojoba Yağı: Ciltteki sebum gibi davranarak yağ üretimini engeller. Cildi besler, nemlendirir ve cildin bariyer fonksiyonunu güçlendirir.

Hint Yağı: Hint yağı, akneleri azaltabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Aknenin çıkış noktası ise iltihaplardır. Hint yağı iltihapları giderebildiği için akneler için de oldukça iyi bir çözümdür.

Eğer kendi karışımınızı yapmak istemezseniz, özel karışım uçucu yağlara göz atmak isteyebilirsiniz!  

Kaynakça:

https://www.badenatural.com/bade/natural

https://www.misbahce.com.tr

https://www.homemadearomaterapi.net/

Leave a Reply