1411645_6_4cd4_times-higher-education

Times Higher Education’ın her sene yaptığı araştırmaya göre, Bilkent Üniversitesi, kurulduklarından bu yana en fazla 50 yıl geçmiş olan dünyadaki en iyi genç üniversiteler listesinde 31. sırada yer aldı. 2013’te yapılan araştırmanın sonuçlarında 39. sırada yer alan Bilkent Üniversitesi’nin bu sene 8 basamak yükselmiş olduğu görülüyor.

Eğitim kalitesi ve öğretim atmosferi, bilimsel araştırmaların sayısı, fonları ve saygınlığı, bilimsel yayınların diğer araştırmacılarca kullanım istatistikleri, uluslararası çeşitlilik ve araştırma projelerine verilen finansal destek açısından değerlendirilen üniversitelerden listeye girebilmiş olan Türk üniversitelerinin en başında yer alan Bilkent, 2014 sonuçlarında Koç Üniversitesi’ni geçmiş görünüyor. 2013 sonuçlarına göre 31. olan Koç Üniversitesi, bu sene 10 basamak gerileyerek listeye 41. sıradan girmekte.

Thomson Reuters ve Times Higher Education tarafından hazırlanan Dünya Üniversitesi Sıralaması’nda temel alınan ölçütlerden eğitim kalitesi ve öğretim atmosferi (%30), bilimsel araştırmaların sayısı, fonları ve saygınlığı (%30) ile bilimsel yayınların diğer araştırmacılarca kullanım istatistikleri (%30) toplamda %90 gibi büyük bir oranda etki ederken; öğretim elemanları ve öğrencilerin uluslararası çeşitliliği %7.5 ve projelere sağlanan finansal gelir ise %2.5 etki etmekte.

Listeye girebilmiş olan dünya üniversitelerinin sıralamasına ulaşabilmek için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz:

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/#sthash.0zX2S3g8.dpuf

Leave a Reply