AB Gençlik ve Demokrasi Projesi adı altında düzenlenen “Kadın Olmadan Hayat Olmaz” projesi, 7 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti. Proje, 14 kişilik Palermo Üniversitesi öğrenci grubu ve 16 kişilik Bilkent Üniversitesi öğrenci grubu tarafından ortak olarak hazırlandı.

Projenin temel amacı; kadınların karar mekanizmalarındaki eksik temsilini ve yönetime katılma konusunda cinslerarası eşitsizlik sorununu gündeme getirerek belediyeler ve kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayata katılmalarını destekleyen derneklerin desteği ile bu sorunları gidermeye yönelik somut adımlar atmak olarak belirlendi. Bu çerçevede, Türk Kadın Hareketi Derneği, Uçan Süpürge, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ile Yenimahalle Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Etimesgut Belediyesi, Keçiören Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalar yapıldı. Ortaklaşa çalışmalar üzerinden, belediye meclis kararları çıkarılarak derneklerin konuya ilişkin iş birliklerine gitmesi sağlandı. Bu çalışmalar dahilinde, üniversitemizde de konuya ilişkin 2 seminer ve 2 workshop yapıldı.

Proje kapsamında düzenlenen toplantılarda grup üyeleri, işbirliği içinde bulunulan kurum ve kuruluşların çalışanları ile birlikte kadının hayattaki yerini inceleyerek kadınların karşılaşılaştıkları  sorunlara ve bu sorunlara yönelik çözümleri tartıştı. Ayrıca proje süresi boyunca, proje grubu üyeleri tarafından tarihsel süreçte kadının rolü başlığı altında sunumlar yapılarak sosyal medyaya bu proje ve kadınların sosyal hayattaki sorunlarıyla alakalı gerekli dökümanlar aktarıldı. Ayrıca kamuoyu oluşturma amaçlı olarak bir de imza kampanyası düzenlendi.

Proje hakkında detaylı bilgi için: https://www.facebook.com/groups/493551047379300/

Leave a Reply