Viyolanın Divası Sizlerle!

Bilkent Senfoni Orkestrası, Vladimir Kulenovic’in yöneteceği konserle 20 Şubatta dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Konserde Mahler’in “Blumine” ile Richard Strauss’un “Op.24, Tod und Verklarung” yapıtları seslendirilecek olup, BBC Senfoni Orkestrasının Konzertmeisteri Stephen Bryant’ın konsere konuk konzertmeister olarak katılacağı biliniyor. Konserin solisti ise İngiliz Besteci William Walton’un Viyola Konçertosunu seslendirecek olan Lise Berthaud.

Dilerseniz onlar hakkında biraz daha detaya inelim, böylece dünya çapında müzik sektöründe ne denli önemli insanların BSO tarafından ağırlanacağını bir kez daha görmüş oluruz.Vladimir_Kulenovic

ABD, Asya ve Avrupa’nın önde gelen orkestralarının aranılan konuk şefi olan Vladimir Kulenovic, Lake Forest Senfonisinin Müzik Direktörü, Utah Senfoni ve Utah Operasının Yardımcı Şefi, ayrıca Sırbistan’daki Belgrat Filarmoni Orkestrasının Konuk Şefidir. Bunca başarısı ile ödül almasa şaşırtıcı olurdu değil mi? 2015 Sir Georg Solti Orkestra Şefliği Ödülü’nün sahibi Kulenovic, daha önce de Japonya’da Kyoto Uluslararası Müzik Festivalinin Birinci Şefi olarak görev yapmıştır.

Lise_BerthaudKonserin solisti Avrupa’nın saygın konser salonlarına ve festivallerine davet edilen Lise Berthaud, yükselen yıldızlardan biri olarak anılmakta. Eylül 2013’te BBC 3 Radyosunun Yeni Kuşak Sanatçılar Programına katılmak üzere seçilen Berthaud, BBC orkestralarıyla konser verme imkanına da sahip olmuştur. Müzikle ilgisi henüz 5 yaşında keman çalmasıyla başlamış ve ardından viyola ile devam etmiştir. 2000 yılında Avrupa Genç Enstrüman Sanatçıları Ödülü’nü alan sanatçı, 2005’te Cenevre Uluslararası Yarışmasında Hindemith Ödülüne layık görülmüştür.

Bu değerli isimlerin vereceği dinletiden kendinizi mahrum bırakmak istemiyorsanız, 20 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’de Bilkent Konser Salonunda yerlerinizi alın! Konserin biletleri www.biletiva.com adresinden temin edilebilir. Hatırlatmakta fayda var: Konserden bir saat önce Tunus ve Milli Kütüphane’den hareket edecek olan servisler ile ücretsiz ulaşım sağlanabilir.

Bilkent Konser Salonu Gişesi Tel: 2901775

www.bso.bilkent.edu.tr

 

Leave a Reply