PDK Dönem Sonu Bildirisi

Değerli katılımcılarımız, arkadaşlarımız,

Bilkent Üniversitesi yakın tarih, siyaset ve toplumsal olayları araştırma ve tartışma platformu Politik Düşünce Kulübü, 2014/2015 Güz dönemini 17 Aralık günü gerçekleştirdiği “Cemaat-Hükümet Çatışması” konulu tartışma etinliğiyle tamamladı.
politik
Sizlerin yoğun ilgisi, desteği ve takdiri sayesinde son derece etkin, yoğun ve başarılı bir dönemi geride bıraktık. Dönem boyunca tam 9 Tartışma Etkinliği, 4 Konuk Etkinliği, 1 Film Gecesi düzenledik. 15 Haftalık sürede tam 14 farklı etkinlik gerçekleştirdik! Doğu Perinçek, Kemal Kılıçdaroğlu, Abdüllatif Şener, Ali Reza Bikdeli, Hüseyin Aygün gibi çok önemli isimler konuğumuz oldu. İran Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli’yi ağırladığımız konferansımız İngilizce olarak gerçekleşti ve yabancı arkadaşlarımızın katılımları da sağlanmış oldu.

Bilkent Üniversitesi’ne PDK geleneği ve ritüeli olarak armağan ettiğimiz tarafsız, bilimsel ve saygın bir ortamda her hafta farklı görüşten onlarca öğrenciyi buluşturduğumuz PDK Tartışma Etkinlikleri, bu dönem de muazzam bir istikrar içinde devam etti.  “Davutoğlu Hükümeti ve Yeni Türkiye”, “ 27 Mayıs 1960 Müdahalesi” , “IŞİD, Kobani ve Tezkere” , “Cumhuriyet ve Kemalizm” , “Türk Siyasetinde İslam ve Milli Görüş Hareketi”, “Türkiye’de Feminizm ve Kadın Hareketleri”, “Türkiye’de Alevilik Algısı”, “Öcalan, HDP ve Kandil Üçgeni” ve “Hükümet-Cemaat Çatışması” gibi her birisi son derece önemli ve hassas olan konuları PDK farkıyla masaya yatırdık.

Dönem başından beri etkinliklerimize katılan, çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu dönem gösterdiğiniz ilgi PDK ailesinin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi, bizleri gururlandırdı, gelecek için daha fazla heyecanlandırdı.

Önümüzdeki dönem kampüste tarih ve siyaset yolculuğu kaldığı yerden devam edecek!

Hepinize başarılı bir final dönemi ve güzel bir tatil diliyoruz.
Şubat’ta görüşmek üzere…


Politik Düşünce Kulübü
Dünü Bilip Bugünü Anlamak İçin…

Leave a Reply