Bu fotoğrafın söz konusu olayla ilgili herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Bu fotoğrafın söz konusu olayla ilgili herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Aşağıda anlatacağım olay, ilgili kişi tarafından Facebook’ta kendi profilinde birkaç gün önce paylaşıldı. Biz de GazeteBilkent olarak bu tarz bir problemin bir daha yaşanmaması adına dillendirilmesi gerektiği inancıyla o kişiye ulaştık ve olayın ayrıntılarını öğrenmeye çalıştık. Olay şu şekilde cereyan ediyor:

14 Mart Cuma günü 20:50 Tunus servisinin şoförü eylem dolayısıyla Tunus’a gidemeyeceğini; dolayısıyla servise binenleri Bahçeli’de bırakacağını söylüyor. Servis ekstra bir kalabalıkla hareket ediyor. Servislerde radyo açılması yasak olmasına rağmen, servis şoförü yüksek sesle Polis Radyosunu açıyor. Servis şoförünün Polis Radyosunu açmasından dolayı servis içinde homurdanmalar olsa da kimse kalkıp bir şey demiyor. Servis Bahçeli durağına varınca arkadaşımız servisten iniyor ve servisinin plakasının fotoğrafını çekiyor. Bunun üzerine servis şoförü iniyor ve “Sen ne yapıyorsun? Neyi çekiyorsun?” diye bağırmaya başlıyor. Bunun üzerine arkadaşımız “Berkin Elvan’ın ölümünden dolayı insanların öfkesi daha dinmemişken adeta tahrik edercesine yüksek sesle bizlere Polis Radyosu dinlettiniz. Sizi şikayet edeceğim.” diyor. Bunun üzerine servis şoförü arkadaşımızın üzerine yürüyor ve “İstediğim radyoyu açarım. Git, nereye şikayet edersen et.” diye bağırıyor. Araya arkadaşımızın yanındaki arkadaşı giriyor ve servis şoförü servise geri dönerek oradan ayrılıyor.

Arkadaşımız ayrıca bize, dün ulaşım birimine giderek ilgili servis şoförünü şikayet ettiğini, ulaşım birimindeki yetkililerin de olaya ilgili ve çözümleyici bir şekilde yaklaştıklarını aktardı. Yetkililer aynı olay hakkında daha önce de şikayetler geldiğini söylemişler. Umarız hiçbir Bilkent öğrencisi bir daha bu tarz davranışlara maruz kalmaz ve bu olay üstüne gidilerek bir çözüme kavuşturulur.

 

 

Leave a Reply

1 comment

  1. yılmaz koşar

    fotoğrafın olayla bir ilgisi yoksa plakayı karartın lütfen insanlar zan altında kalmasın