Bilkent’te okuyor olmak, hiçbir bölümün kolay olmadığı anlamına gelir. Farklı fakültelerde ya da bambaşka bölümlerde olsak da yakındığımız ve hemfikir olduğumuz tek konu yıl içinde derslerin yüküyle ne kadar yorulduğumuz olur. Buna rağmen; verilen tüm emeklerin ve çekilen tüm sıkıntıların gerek iş yaşamında gerekse kişisel yaşamda biz öğrencilere önemli katkılarda bulunacağını bilsek de “Yeter Bilkent!” demekten kendimizi alamayız ve yorucu tempoda kendimize bir yer ediniriz.

Ve tüm sızlanmalar tavan yapmışken yılın en güzel dönemi gelir! Kampüste, baharın gelişinin resmiyete dökülmüş halidir bahar şenlikleri. Birçok konserin verileceği, çeşitli etkinliklerin düzenleneceği günler yaklaşırken tüm öğrenci grupları arasında organizasyonlar bazen övülür, bazen memnuniyetsizlikle sıkı bir şekilde yerilir. Fakat, kimse kendini programın atmosferinden soyutlayamaz.

Bu yıl kampüste baharın tüm coşkusunun yaşanacağı tarihler, 7-8-9 Mayıs! Bu tarihlerde gün içinde ve akşamında pek çok etkinlik yer alıyor. Ve alışılageldiği üzere, bu yıl da gün içindebahar şenliği resimki etkinliklerin çoğu, bazı grup konserleri ve turnuvalar Merkez Çim Alan’da düzenleniyor. Doğa sporlarından fotoğrafçılığa kadar genişleyen yelpazede, ilginizi çekebilecek aktivitelerin tüm detaylarını üniversitenin resmi internet sayfasından edinebilirsiniz. Bunların dışında, yine Merkez Çimlik Alan boyunca pek çok kulübün standı, gün boyu orada bulunacak. Bu sayede, ilgili olduğunuz kulübün çalışmaları hakkındaki bilgileri, danışmak istediklerinizi stant yetkilileriyle görüşerek birinci ağızdan öğrenebilirsiniz.

ODEON’da verilecek akşam konserlerinde ise ilk sahneyi Mor ve Ötesi, 8 Mayıs Cuma günü alacak. Bir sonraki gün ise sahneyi Sıla devralacak. Saat 21.00’de başlayacak her iki konsere, yalnızca Bilkent mensupları satın aldıkları biletlerle katılabilecek. Konser biletleri, tek konser olarak 25, iki konser olarak 40 liradan satılacak. Biletler, SRS aracılığıyla internet üzerinden alınabilir. İnternet üzerinden yapılacak satışlarda ID numarası gerektiği için her öğrencinin bir bilet satın alma hakkı olacağından toplu bilet alım imkanı sunulamadığını hatırlatmakta fayda var. Online alınacak biletlerin asılları ise, Öğrenci Etkinlikleri Merkezinden temin edilebilir.

Mor-ve-Ötesi-and-Sıla-to-Headline-This-Year’s-Spring-Fest-Concert-620-x-354Sahne alacak isimler, bu yılki şenlikler için memnuniyet yaratsa da katılımın ücrete tabi olması ne yazık ki, bu yıl da geçerli. Bu durum,  sağlanacak gelirin etik boyutunun sorgulanmasının dışında,  Türkiye’de önemli başarılara imzasını atmış ve birçok alanda Türkiye’yi temsil eden Bilkent gibi bir üniversitenin prestijini önemli ölçüde zedeliyor. “Üniversite”nin kelime anlamını hala özümseyemediğimiz Türkiye koşullarında, bu kavrama en çok yaklaşan Bilkent’in bu uygulamaya gelecek senelerde devam etmesi halinde öğrenci ve yönetim arasındaki güven ilişkisi, önemli ölçüde zarar görecek gibi duruyor. Çünkü bu durumda, özel okul olması nedeniyle çizilen “Bilkent” algısına karşı savunma yapmak güçleşiyor. Dahası, “Yeter Bilkent!” denilip yine de tüm yükü sırtlanan biz öğrenciler, kendi okulumuzda şenlikler kapsamındaki etkinliklere ücretsiz katılmayı fazlasıyla hak ediyoruz.

 

 

Leave a Reply