Okulumuzda faaliyet gösteren TDP bünyesindeki GEP ve Türkçe Topluluğu tarafından birlikte yürütülen  “29 Harf Bir Gülümseme“, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllü arkadaşlarımızla Irak Türkmeni çocuklara Latin alfabesi öğretmeye devam ediyor.

Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli göçmenlerin aksine, Irak’tan gelen göçmenlere özel bir hukuki statü verilmediğinden birçok çocuk okula gidemiyor, gitse dahi Latin alfabesini bilmediği için yaşıtlarıyla okula devam edemiyor ve bir nesil eğitimden maaselef uzaklaşıyor. Bu durumu bir nebze olsun düzeltmek için kolları sıvayan 29 Harf Bir Gülümseme Projesi gönüllüleri ise yaşları 6 ila 15 arasında değişen minik Türkmen balalarına Latin alfabesi öğretiyor.

Geçtiğimiz haftasonu, eğitimlerin yanısıra çocuklarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapan gönüllülerimiz cumhuriyetin neden bizler için vazgeçilmez olduğunu anlatıp çeşitli etkinliklerle çocukları bayram coşkusuna ortak etti. Yaşça büyük olan sınıfa kısa bir belgesel izletilirken küçükler grubu Türk bayraklarıyla tahtalarını bezeyip türlü oyunlar oynadı. En sonunda çikolatayla tatlanan ağızlar geriye cumhuriyet şarkıları ve neşeli görüntüler bıraktı.

Leave a Reply