Orkestra şefi Işın Metin

Bilkent Senfoni Orkestrası, bu hafta da dinleyicilerine unutulmaz bir müzik ziyafeti vermeye hazırlanıyor. 7 Aralık Cumartesi günü saat 20.00‘de gerçekleşecek konserde, Işın Metin yönetiminde dünyaca ünlü Alman besteci Richard Wagner ve yirminci yüz yıla damgasını vuran besteci Richard Strauss‘un eserleri yorumlanacak. Konserde Toğrul Ganiyev, keman soloların konzertmeister’lığını üstlenecek.

131207 afis (1)

Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan konserin ilk yarısında, Wagner’in 1840 yılında tamamladığı ve Tanrı’ya karşı geldiği için lanetlenen ve yalnızca yedi yılda bir karaya çıkabilen Hollandalı kaptanın anlatıldığı eseri “Der Fliegende Holländer (Uçan Hollandalı)“, zıtlıklar üzerine kurulu 1845 yılında tamamladığı eseri “Tanhäuser” ve bu operanın devamı olarak 1862 yılında yazmaya başladığı eseriDie Meistersinger von Nürnberg (Nürnberg’in Usta Şarkıcıları)”  seslendirilecek.

Konserin ikinci yarısında ise Strauss’un 1899 yılında seslendirdiği, altı bölümden oluşan “Op.40, Ein Heldenleben (Bir Kahramanın Hayatı)” adlı eseri yorumlanacak.

Ayrıntılı bilgi ve konser biletleri için:
www.mybilet.com

[box_light]Dinleyicilerin konserden bir saat önce, Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den kalkan ücretsiz servisler ile konser salonuna ulaşımları sağlanacak.[/box_light]

Leave a Reply