Bilkent yurtlarında kalan veya arkadaşlarıyla Mayfest’te otururken pizza yemek isteyen her öğrencinin aklına gelen pizza markası: Sun Brothers. Bu pizza markası şu an bir Ankara markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kızılay, Keçiören, Bahçelievler, Balgat gibi Ankara’nın pek çok yerinde yeni şubeler açan Sun Brothers’ın ilk şubesi ise Bilkent’te bulunuyor. Ve kendilerini bir “Bilkent Markası” olarak tanımlıyorlar. Biz de Bilkent Pazarlama Kulübü (Marketing Club Bilkent) olarak derslerde öğrendiğimiz teorik bilgileri pratiğe dökmüş olan Sun Brothers’ın kurucularını geçtiğimiz hafta (12 Ekim Perşembe) okulumuzda ağırladık ve kendilerine nasıl başardıklarını sorduk. İşte bu başarının birkaç maddesi:

Müşteri Sadakati Oluşturma

Pek çok markanın başarmakta zorluk çektiği en büyük meselelerden biri de müşteri sadakatini oluşturmaktır. Fakat Sun Brothers’ın bu konuda zorluk çekmediğini iddia edebiliriz. Kendilerine moderatör olarak, müşteri sadakatini nasıl oluşturuyorsunuz sorusunu sorduğumda, markanın kurucusu olan Milliyet Gök, şöyle cevap verdi:

Biz müşterilerimize müşteri gözüyle değil, bir aile üyemiz olarak bakıyoruz. Pek çok mezun ettiğimiz öğrencimiz oldu. Yurt dışında çalışan öğrencilerimiz bile anılarını tazelemek için tekrardan buluştuklarında bizi ziyarete geliyorlar.

-Milliyet Gök

Aslında ilk başta bu aile olma meselesi pek çok şirket tarafından kullanılıyor ve genelde bu şirketlerin aile söyleminin içi boş oluyor. Fakat benim yaptığım gözlemler kadarıyla Sun Brothers’ın gerçekten bir aile şirketi olduğunu ve müşterilerine müşteri gözüyle bakmadıklarını söyleyebilirim. Zaten bu işe aile üyeleriyle birlikte başladılar ve tüm aile üyeleri hep birlikte bu markanın daha iyi olması için ellerinden geleni yapıyor. Markanın kurucusu Milliyet Gök ve ortaklarından olan Osman Uysal’ın da söyleşide belirttiği üzere, Sun Brothers Bilkent sayesinde bu kadar büyüdü ve özellikle bu yüzden dolayı Bilkentli öğrencilerin çok başarılı olmasını gönülden istiyorlar.

Tek Rakipleri Kendileri

Piyasada pek çok rakibi olan Sun Brothers, ilk önce Bilkent’te ardından Ankara’da başarılı bir pizza markası oldu fakat bu sektörde de pek çok rakipleri var. Özellikle Türkiye pazarını domine etmiş olan Dominos ve Pasaport pizza markaları ile nasıl rekabet ettiklerini de sorduk. Gerçi bu soruyu sormadan önce Sun Brothers’ın bu markalardan nasıl ayrıştığını hepimiz biliyoruz. Pizzalarının kenarları yok ve büyük boy pizzaları, Türkiye’nin en büyük pizzası. Ayrıca ürettikleri özgün pizza çeşitleri de bu başarılarının en büyük sırlarından biri. Fakat özellikle ben Milliyet Gök ile telefonda konuşurken kendisi bana hep bir dünya markası olmak istediklerinden bahsetmişti. Evet, bir Bilkent ve Ankara markası olmuşlardı. Fakat Türkiye ve Dünya markası olma yolunda başarılı olabilecekler miydi?

Söz konusu olan rakiplerimiz ile kendimizi çok karşılaştırmıyoruz. Kendileriyle bir rekabet içerisinde değiliz. Amacımız, her geçen gün kendimizi daha fazla geliştirmek.

-Milliyet Gök

Bu kadar kısa sürede Ankara markası hâline gelmelerinin bir sebeplerinden biri de inovatif fikirlerle markayı geliştirmeleri olabilir. Bu fikirlerden biri de “Sınırsız Pizza” konseptinin olduğunu söyleyebilirim. Daha önce bu tarz konseptler başka sektörlerde uygulanmış olsa da “Sınırsız Pizza” konseptini Ankara’da hatta belki de Türkiye’de uygulayan ilk marka Sun Brothers.

Ayrıca etkinliğimizde ikram olarak içecek ve pizza da dağıtıldı ve bu ikramların hepsi Sun Brothers tarafından karşılandı. Kendileri gerçekten bir Bilkentli, ve Bilkent’in gelişmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Başta Milliyet Gök ve Osman Uysal olmak üzere tüm Sun Brothers ekibine ve etkinliğimize gelen herkese Bilkent Pazarlama Kulübü olarak çok teşekkür ediyoruz.

Leave a Reply