Paolo-Sorrentino-The-Great-Beauty-winner-european-film-awards-2013-cover

 

 

 

 

CerModern birbirinden çeşitli etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor ve artık bir CerModern klasiği olmuş eski zamanlardan bir nostaljiyi, açık hava sineması keyfini Ankaralı sinemaseverlerle buluşturuyor. Sinema’nın tadı ayrı, yazın açık havanın da tadı ayrı bir güzel olunca, Ankara’da yazın yapacak bir şey bulamayanlara duyurulur; 8 Temmuz Salı günü CerModern’de ödüllü bir filme ne dersiniz?

 

Muhteşem Güzellik (La Grande Bellezza) 86. Oscar Ödül Töreni’nde “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında Oscar’ı kapmış, bununla da yetinmeyip Altın Küre Ödülleri’nde “En İyi Yabancı Film”, Avrupa Film Ödülleri’nde “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Kurgu” ödüllerinin de sahibi olmuş.

İtalyan-Fransız ortak yapımı filmin konusu şu şekilde;

“İlerleyen yaşına rağmen karşı konulamaz bir cazibesi olan yakışıklı Jep Gamberdella, şehrin tadını sonuna kadar çıkarmaktadır. Şık akşam yemeklerinden çılgın partilere koşar. Kıvrak zekâsı ve mizahi kişiliğiyle her zaman baştan çıkarıcı ve bağımlılık yapan biri olmuştur. Aynı zamanda bir yazar olan Jep, gençliğinde ödül aldığı kitabı ile büyük bir başarı yakalar ve Roma yüksek sosyetesinde önemli bir itibar edinerek ihtişamlı bir hayat sürmeye başlar. Roma’nın en güzel manzaralı evlerinden birinde oturan Jep, terasında eğlenceli partilere ev sahipliği yapar. Takındığı alaycı tavır ile dejenere olmuş insanları ve hayal kırıklıklarını maskeleyerek dünyayı biraz daha iyi bir yer olarak görmeye çalışır. Onun için masumiyetini koruyan tek şey hala hayallerinde yaşattığı eski aşkıdır. Artık yeniden kalemi kâğıdı eline almanın zamanı gelmiştir, ancak güzelliğiyle insanı etkisiz hale getiren bu göz kamaştırıcı şehirde içinde biriken derin yorgunluğun üstesinden gelebilecek midir?”

Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Lorenzo Gioielli gibi oyuncuların yer aldığı yönetmenliğini Paolo Sorrentino’nun yaptığı film 8 Temmuz Salı günü saat 21.00’da CerModern’de sizlere güzel bir akşam yaşatabilir. Rezervasyonun alınılmayacağı etkinliği kaçırmak istemiyorsanız etkinlik günü saat 19.00’dan itibaren CerModern bilet gişelerinden biletlerinizi almayı unutmayın.

Keyifli seyirler.

Ayrıntılı bilgi için:

(0312) 310 00 00

bilgi@cermodern.org

 

 

Leave a Reply