Soldan Sağa; Este Arielle, Danielle Sari, Alana Mychal Haim

Soldan Sağa; Este Arielle, Danielle Sari, Alana Mychal Haim

Bağımsızlar – 2 yazımızda Indie müziğin yeni ve genç seslerinden HAIM (okunuşu haym) grubuna yer veriyoruz. Este Arielle (28), Danielle Sari (25) ve Alana Mychal Haim (23) isimli üç kız kardeşin kurduğu grup Indie Rock’un ölmediğini kanıtlayan gruplar arasında anılıyor.

Çıkışları annelerinin gitar, babalarının ise bateri çaldığı Rockinhaim isimli aile grupları ile oldu. Danielle ve Este küçük yaşta The Valli Girls isimli tamamı kızlardan oluşan bir grubun üyesiydi. 2006 yılında HAIM’ı kurmadan önce ise birçok müzisyenin yanında enstrüman çaldılar.

Kızların hepsi birbirinden yetenekli ve birden fazla enstrüman çalabiliyorlar. En büyük kardeş Este gitar ve bas, Danielle gitar ve bateri, en küçükleri Alana ise gitar, org ve perküsyon çalıyor. Grupta Danielle baş gitar ve vokalken, Este bası ve sahnedeki ilginç mimikleriyle meşhur.

 

HAIM – Don’t Save Me:

 

2012 yılında üç şarkılık kayıtları “Forever” ı internet sitelerine yükleyen ve yapımcılar tarafından keşfedilen kız kardeşler, 2013 yılında ilk albümleri “Days are Gone” ı çıkardı.

Benim onlarla tanışmam ise “The Wire” isimli 2013 çıkışlı singleları ile oldu. Folk-rock tarzına biraz da R&B katan grup, BBC Sound of 2013’te “Sound of 2013” Ödülü’nü kazandı, aynı yıl MTV Müzik Ödülleri’nde “Brand New For 2013” Ödülü’ne aday gösterildi.

 

HAIM – The Wire

 

Indie müziğin yeni sesi, kendine has stil ve müzik tarzlarıyla HAIM kardeşleri bir an önce tanımanızı tavsiye ederim. Birçok Indie parçası gibi onlar da oldukça rahatlatıcı şarkıları ve kendilerine has yorumlarıyla sizlere kendilerini sevdireceklerdir.

Bağımsızlar yazı dizimizin bir sonraki yazısında Vampire Weekend: Bağımsızlar – 3 te yine bambaşka bir yorum ve nefislikteki Vampire Weekend grubuyla tanışmak üzere, müzikle kalın!

Bağımsızlar Yazı Dizisi’nin ilk yazısı  A Great Big World: Bağımsızlar – 1 için:  http://gazetebilkent.com/2014/01/16/a-great-big-world-bagimsizlar-1/

 

 

Leave a Reply