Brad Petering, Jason Wyman, ve Wyatt Harmon’dan oluşan San Diegolu indie pop müzik grubu TV Girl 2010 yılında kurulmuştur. Şu anda Los Angeles merkezli olan grup, çıkışlarını French Exist adlı albümleri ile yapmışlardır. “Amerika’nın En Sevilen İndie Grubu” olduklarını iddia eden grubun, müzik ve sahne tarzlarını genellikle 1960’lardaki müzik ve medya örneklerinden esinlenerek oluşturdukları gözlemlenebilir. 1962’de kurulmuş olan Amerikalı R&B grubu The Shirelles’ın “The Dance is Over” adlı parçasının ritminden esinlenerek oluşturdukları “Lover’s Rock” adlı şarkıları, altmışların müziklerini nasıl etkilediğinin örneği olarak gösterilebilir. Hipnotik ya da İndie pop olarak tanımlanan tarzı ile Tv Girl’ün, hiphop ve elektronik müziğin birleşimi ile oluştuğu söylenilebilir. Kullandıkları ses örnekleri, klavye tarzları ve müzik efektleri; neden elektronik müzik ve hiphop’un birleşimi olduğunu bizlere açıklar niteliktedir. Interview Magazin ile yaptığı röportajda Tv Girl’ün hem kurucularından biri hem de vokalisti olan Brad Petering, müziklerinin çok fazla güneş ışığı çeken (röportajda geçen “sundrenched” kelimesi bol güneşli, güneşte kavrulan anlamına gelip parlak ve aydınlatıcı anlamında kullanılır.) bir Kaliforniyalı pop müziği olmasından ne kadar rahatsız olduğunu belli etmiştir. Petering, müziklerinin “bol güneşli” manasında hiçbir anlam taşımadığını ve şarkı sözlerinin de böyle bir tanımı ima etmediğini belirtmiştir. Daha melankolik sözlere sahip olan şarkıları, belki de Petering’in neşeli manasında kullanılan bu söz kalıbına alınmasının nedeni olabilir.  

Tv Girl’ün şarkılarının sözleri genellikle ilişkiler ve aşk hakkındadır. “Lover’s Rock” adlı parçaları, ritmi kalp atışından aldığı söylenilen reggae adlı müzik türüne aittir. Hüzünlü bir aşk hikayesi anlatan bu şarkı aynı zamanda da bir aşk baladıdır. Baladlar, şiirlerinin müziğe uyarlanmış halleridir. İçinde çok yoğun ve derin anlamlar gizli olan şarkı sözleri ile Tv Girl çeşitli konuları liriklerinde işlemiştir. Bunlardan bazıları kadınlar, kalp kırıklığı, sinizm, seks, anılar ve yalnızlıktır. Şarkılarında aynı zamanda popüler olan çeşitli medya türlerine yer vermişlerdir. Bunlardan biri de 1944 yılında yayınlanan yarım saatlik programlardan oluşan on altı bölümlük bir Amerikan şovu “Dangerously Yours”tur. “Cigarettes Out the Window” adlı şarkısının sonuna doğru, bu şovun ilk bölümünden aldıkları bir diyaloga yer vermişlerdir. Özellikle TikTok başta olmak üzere, birçok sosyal medya platformunda popüler olan ve üzerine bir sürü videolar çekilen bu diyalog, birçok insanın TV Girl grubunu keşfetmesine yardımcı olmuştur. Grubun vokalisti Brad Petering, TikTok ve benzeri sosyal medya platformlarından gelen ilginin hoşuna gittiğini belirtse de grubun diğer üyelerinin aynı fikirde olduğunu söyleyemeyebiliriz. Grubun diğer üyeleri, Tv Girl’ün sadece TikTok’taki genç kesim tarafından dinlendiği iddiası yüzünden rahatsız olduklarını belirtirken aynı zamanda da TikTok’ta popüler olmuş şarkılarının diğer şarkılarını gölgesi altında bıraktığını ve bunun müzikleri için gerileyici bir etken olduğunu öne sürmüşlerdir. 

Eşsiz tarzı ve derin anlamları ile İndie pop’un benzersiz grupları arasında yer alan TV Girl’ün şarkılarına göz atmak isterseniz bu link size yardımcı olabilir:

https://open.spotify.com/artist/0Y6dVaC9DZtPNH4591M42W.

Kaynakça:

Taylor, John. “Discovery: TV Girl”. Interview Magazine. 7 Ekim 2014.

“TV Girl.” Wikipedia, Wikimedia Foundation.

Leave a Reply