15 Mayıs’ta ismi kadar çılgın bir film vizyona girdi. Charlize Theron, Tom Hardy, Rosie Huntington-Whiteley, Nicholas Hoult, Zoe Kravitz gibi isimlerin başrollerini oynadığı ve George Miller’ın yönettiği Mad Max serisinin son filmi, ‘Mad Max: Fury Road’ serinin en hareketli, aksiyonu bol, sürükleyici ve çılgın filmi oldu.

mm1Post apocaliptic bir dünyada geçen filmin Max’ini Mel Gibson’dan sonra bu sefer de kaliteli filmlerin kaliteli oyuncusu Tom Hardy canlandırıyor. Kıyamet sonrası tabir edilen bir dünyada insanlık ve yaşam kırılmış, geriye kalanlar ise açlık ve susuzluğun başlıca düşmanlar olduğu bu dünyada yaşam savaşı veriyor. İnsanlığın ömrü yarıya düşmüş, alabildiğine süren bir çölde geriye kalanlar Immortan Joe (Hugh Keays- Byrne) isimli bir liderin hükmü altında yaşamaktadırlar. Joe’nun askerlerinden Imperator Fruiosa (Charlize Theron) tek kollu bir askerdir ve Joe’nun karılarını onun esaretinden kurtarmak için uzun bir yola düşer. Immortan Joe’nun esiri ve Nux (Nicholas Hoult) isimli bir askerin kan torbası olan Mad Max de bu kovalamacada yerini alacaktır. Her ne kadar aksiyon odaklı bir film olsa da orijinal karakterleri ve aksiyona iyi yedirilmiş olay örgüsüyle de takdir edilesi bir film. Hele de zaman ne kadar değişirse değişsin, diktatörlerin halkı inançları kullanarak nasıl oynatabildikleri gerçeğinin değişmediğini öne çıkarmaları da ayrı bir nokta.

Mad-Max-Fury-Road-flame-guitar

“İlk saniyesinden itibaren aksiyonun eksik olmadığı” denir ya hani, işte bu sözün hakkını yüzde yüz veren ender filmlerden biri olmuşa benziyor Mad Max. Şimdiden Imdb de 10 üzerinden 8.8 aldığını söyleyerek de kalitesini desteklemiş olur muyum? Her ne kadar final dönemine girmiş olsak da Mad Max üç boyutlu olarak sinemalarda sizleri beklemekte. Bence bu şöleni sakın kaçırmayın.

Fragmanı aşağıdadır, iyi seyirler.

 

 

Leave a Reply