yaziici32012 Eylül’ünde, kendi müzik şirketi G.O.O.D Music’ten çıkardığı ve şirketin temsil ettiği tüm sanatçıların yer aldığı albüm Cruel Summer ’dan beri Kanye West cephesinden aldığımız tek haber, Kim Kardashian’ın hamilelik kiloları oldu. Paris Moda Haftası’nda defileden defileye koştururken ya da Met Balosu kırmızı halısında Kardashian’la el ele görüntülerinden daha fazlasına ihtiyacımız olduğunu hissettiğimiz bugünlerde, beklediğimiz haber Kim Kardashian’ın instagramından geldi. Kardashian, Kanye West’in yeni albümünün kapağını paylaşarak albümün 18 Haziran’da yayınlanacağını duyurdu; fakat bu haberi büyük yapan şey, albümün ismiydi: Yeezus. Albüm, yalnızca hip-hop değil, tüm müzik dünyasında en az İsa kadar beklendiği için ismini hak ediyor doğrusu. Dahi müzisyen West’in son solo stüdyo albümü My Beautiful Dark Twisted Fantasy son yıllarda müziğin başına gelen en güzel şeylerden biriydi, en nihayetinde.

Kanye West, Yeezus’ın ilk tanıtımını Saturday Night Live’a katılarak yaptı. Programda muhtemelen çıkış teklisi New Slaves ve Black Skinhead şarkılarını söyleyen West, Youtube’da kısa zamanda yüz binlerce tık aldı. Albümde Kanye West’e Frank Ocean, Daft Punk, Skrillex, No I.D. , Jeff Bhasker, Hit-Boy ve RZA gibi isimlerin de eşlik etmesi bekleniyor.

yaziici2

Kanye West alışılagelen tanıtımlardan sıkılmış olacak ki, kendi internet sitesinde paylaştığı bir dünya haritasında işaretlediği muhtelif şehirlerde, tam gece yarısı, belli binalara New Slaves’in videosunu projeksiyon ile yansıtarak, müthiş bir gerilla reklam da yaptı. Şarkıya “Annem, temiz suyun yalnızca açık tenlilere sunulduğu bir dönemde büyüdü.” diye başlayan West, tüketim toplumu bizleri yeni köleler ilan ediyor. Bu defa arabalar, uyuşturucu, Paris Moda Haftası ve kibir temalarının dışına çıkarak, bize daha sert, daha gerçek ve daha acı bir albüm vadediyor gibi. Şarkının sonundaki Frank Ocean sürprizi ise, şarkıyı dinlemek için bir başka neden daha bulmamızı sağlıyor.

Kanye West, yeni albümü Yeezus ve albümü tanıtmak için yapacaklarıyla Kanyeizm’e yeni müritler ve köleler bulacak gibi görünüyor. Bize ise sabırsızca geri sayıma başlamak düşüyor. Albümün ön-siparişleri yakında iTunes’ta başlayacak, bizden söylemesi.

New Slaves (Projeksiyon)

http://www.youtube.com/watch?v=6BKGp1XqddM

New Slaves (SNL performansı)

http://www.youtube.com/watch?v=-SoKFycTmVU

Leave a Reply