Henüz İzlemediğiniz En İyi Dizi: The Americans

the-americans-poster-1

Bazı diziler ya da filmler vardır. Sürekli haklarında olumlu şeyler okursunuz ya da duyarsınız; ama asla izlemeye fırsat bulamazsınız. ‘The Americans’ da, benim için böyle bir diziydi. Yayımlandığı ilk zamandan bu yana hakkında okuduğum olumlu şeyler, sürekli olarak izleme isteğimi uyandırsa da; bir türlü izlemeye başlayamamıştım. Sonunda uygun olduğum bir dönem denk gelip diziyi izlemeye başladığımdaysa, kaçınılmaz bir şekilde “Neden daha önce başlamamışım?” pişmanlığını yaşadım. Diziyle ilgili ayrıntılara geçmeden önce, ‘The Americans’ın şu an yayında olan en iyi drama dizisi olduğu iddiasında bulunmadan da edemiyorum.

1980’lerdeki Soğuk Savaş döneminde gerçekleşen, casus draması türündeki dizi; iki Sovyet KGB ajanı Elizabeth ve Philip Jennings’in, Amerikalı evli ve çocuklu bir çift gibi davranırken ülkelerine nasıl hizmet verdiklerinin ve bu sırada göstermelik olarak başlayan evliliklerinin nasıl farklı dönemlerden geçtiğinin hikayesini anlatıyor.

Dizinin yapımcılığını, eski bir CIA ajanı olan Joe Weisberg üstlenmiş. Kendisi dizinin genel olarak evlilik konusu üzerine olduğunu düşünürken, gerçek hayattan parçalar taşıdığını da söylemiş. Weisberg, aslında CIA’de çalışmayı bir hata olarak gördüğünden ne kadar objektif yaklaşabilmiştir bilinmez; ama ortaya mükemmele yakın bir eser çıkartmaya büyük katkı sağlamış kendisinin yaşadığı tecrübeler.

The Americans‘ın başrol oyuncuları; 90’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başında büyük bir hayran kitlesine sahip olan Felicity dizisinin başrol oyuncusu olmasıyla adını büyük kitlelere duyurmayı başaran ve aynı dizi sayesinde Altın Küre Ödülü kazanmış olan Keri Russell ile  genel olarak filmlerdeki rolleriyle bilinen; ama ayrıca Brothers & Sisters dizisinin başrolünde de yer almış olan Matthew Rhys. Pek çok filmde ve dizide farklı polis rolleriyle gördüğümüz Noah Emmerich ise, Jennings çiftinin gerçeğinden habersiz yaşayan FBI ajanı komşuları Stan Beeman‘ı canlandırıyor. Dizideki diğer oyuncular arasında Margo Martindale, Richard Thomas, Frank Lagella gibi isimler de yer alıyor. Henüz üçüncü sezonunu yayınlamayı bitirmemiş dizi, geçtiğimiz günlerde FX tarafından dördüncü sezonu için yenilendi. Her sezonu 13 bölüm olan diziyi, daha geç olmadan siz de izlemeye başlayın!

Leave a Reply