mtv_vma14_0

Bu sene 31.si düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri, dün gece Inglewood, California’da sahiplerini buldu. Bu seneki törenin en dikkat çeken ismi ise tabii ki Beyoncé oldu.

 

mtvbey

17 Temmuz’da kategorilerdeki adayların açıklanmasıyla birlikte bu seneki törenin büyük bir fiyasko olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Üst üste açıklanan gecede performans sergileyecek isimler de durumu kurtaracak gibi gözükmüyordu. Zaten 2000’li yılların başındaki prestijini kaybeden MTV, böyle bir fiyaskoyu kaldıramazdı belki de. Yetkili kişiler de bunu fark etmiş olacaklar ki kendilerini kurtarmak için yardımcı olabilecek tek hamleyi gerçekleştirip önümüze Beyoncé’yi sundular. O yüzden gecenin diğer önemsiz ayrıntılarına girmeden Beyoncé’nin performansı üzerinden değerlendirmek en doğrusu gibi geliyor bana. İzleyici kaybetmemek adına seçilen bir taktik olduğunu düşünüyorum, Beyoncé en son performans sergileyen isimdi. Son reklam arasının ardından sahneye çıkan Beyoncé, 13 Aralık’ta bütün dünyayı şaşırtarak yayınladığı kendi adını taşıyan görsel albümünde yer alan şarkıların neredeyse tamamına 15 dakikalık performansında yer vermişti. Drake düeti olan”Mine”la performansına başlayan “Queen B” performansını albümünün ilk single’ı “XO”yla sonlandırdı. Seyircinin en çok etkileşime geçtiği performanslar ise Beyoncé’nin önemli hitleri arasında yerini sağlamlaştıran “Drunk In Love” ve geçtiğimiz hafta yayınlanan sürpriz Nicki Minaj düetiyle yakında single olması beklenen “***Flawless”  performansları oldu. Kızı Blue Ivy’yle düet yaptığı “Blue” şarkısını seslendirirken arkasındaki ekranda Jay-Z, Beyoncé ve Blue Ivy’nin fotoğrafları ve klipten görüntüleri yer aldı. Bence bu performans sırasında ağlamamak imkansıza yakındı. Bu sene MTV tarafından Michael Jackson Video Vanguard Onur Ödülünü almaya layık görülen Beyoncé’nin ödülünü veren isimler ise Jay-Z ve Blue Ivy’den başkası değildi. Gecenin sonunda görmüş olduğumuz bu aile saadeti de son birkaç aydır ortalıkta dolanan “Beyoncé ve Jay-Z boşanıyorlar mı?” sorusuna da yerinde bir cevap oldu. Jay-Z’nin Vanguard Ödülünü verirken Beyoncé’yi “yaşayan en iyi performans sanatçısı” olarak tanımlaması ise çok iddialı fakat bir o kadar da gerçekti.

 

2014 MTV Video Music Awards - Red Carpet

 

Beyoncé dışında gecede dikkatimi çeken ve bahsetmeden geçemeyeceğim iki isim daha var. Birincisi Jennifer Lopez. Gecede herhangi bir performans sergilemeyen J.Lo sadece Iggy Azalea’yı performansı için sahneye çağırdı. Kendisi o kadar muhteşem görünüyordu ki kimsenin o sırada başka bir şeye dikkat verebilmiş olduğunu düşünemiyorum. Ayrıca sahnedeyken Iggy Azalea’yla birlikte son single’ı “Booty”nin remix’ini yaptıklarını da duyurdu. Keşke remix versiyonlarını seslendirselerdi de geceye biraz daha renk katılsaydı demeden de edemedim açıkçası, yazık oldu bence böyle bir fırsatı kaçırmaları.

 

gwenstefani

 

 

Diğeri ise Gwen Stefani, bu sene The Voice US’in yedinci sezonunda jüri olacağı açıklandığından ve sekiz senelik bir aranın ardından önümüzdeki sonbahar-kış döneminde üçüncü solo albümünün yayınlanacağı kesinleştikten bu yana katıldığı ilk ödül töreni oldu sanırım (kesinlikle son değil, bu gece Emmy ödül töreninde de yer alacak kendisi). Stefani,  Snoop Dogg’la birlikte Yılın En İyi Kadın Videosu ödülünü sundu. Kırklı yaşlarını geçen bu iki kadının güzelliklerini hala koruyor olmaları ise kesinlikle bu senenin “it girl”lerine taş çıkartacak cinsten bir başarı bence.

 

 

Gecede Beyoncé dışında en çok şarkıda performans sergileyen isimse Nicki Minaj oldu. Önce kendi single’ı “Anaconda” performansını sergileyen Ms. Minaj ardından “Bang Bang” şarkısının performansı için Jessie J ve Ariana Grande’ye katıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise “She Came To Give It To You” performansı için Usher’a eşlik etti. Bu performanslar arasında en ilgi çekici olanı “Anaconda”ydı bence, kısa sürmesine çok üzüldüm o yüzden. Diğer iki performans olmasa da olurdu. Iggy Azalea ve Rita Ora’nın “Black Widow” performansı da görülmeye değer olan performanslar arasındaydı. Törende sahneye çıkan diğer isimler arasında Amerika’nın sevgilisi Taylor Swift, yeni şarkılarıyla “boyband” olma yolunda ilerleyen Maroon 5, Avustralya’nın One Direction’ı 5 Seconds of Summer ve Sam Smith de vardı.

 

Törende ödül kazanan isimlerse şu şekilde oldu:

Yılın Videosu: Miley Cyrus – Wrecking Ball

En İyi Video (Erkek): Ed Sheeran – Sing (feat. Pharrell)

En İyi Video (Kadın): Katy Perry – Dark Horse (feat. Juicy J)

En İyi Pop Videosu: Ariana Grande – Problem (feat. Iggy Azalea)

Takip Edilmesi Gereken İsim: Fifth Harmony

En İyi Rock Videosu: Lorde – Royals

En İyi Hip-Hop Videosu: Drake – Hold On, We’re Going Home (feat. Majid Jordan)

MTV Clubland Ödülü: Zedd – Stay the Night (feat. Hayley Williams of Paramore)

En İyi İşbirliği Videosu: Beyoncé – Drunk In Love (feat. Jay-Z)

En İyi Yönetmen: DJ Snake – Turn Down for What (feat. Lil Jon)

En İyi Koreografi: Sia – Chandelier

En İyi Görsel Efektler: OK Go – The Writing’s On the Wall

En İyi Sanat Yönetmeni: Arcade Fire – Reflektor

En İyi Düzenleme: Eminem – Rap God

En İyi Sinematografi: Beyoncé – Pretty Hurts

Sosyal Mesaj Veren En İyi Video: Beyoncé – Pretty Hurts

En İyi Şarkı Sözü Videosu: 5 Seconds of Summer – Don’t Stop

Michael Jackson Video Vanguard Ödülü: Beyoncé

Leave a Reply