tumblr_m6x9vsmzFC1rtvrrko1_500

 

Yılın insanları en çok ikiye ayıran günü geldi çattı! Kapitalizmin en büyük oyunlarından biri “14 Şubat Sevgililer Günü” bugün. Tam haftasonuna denk gelmesi ise yalnız olanları büyük bir üzüntüye sürükleyecek bir sebep değil mi? Cuma gecesi dışarı çıkacaksınız her yer sevgili kaynıyor olacak. Bu riski göze alamayanlar içinse birbirinden başarılı isimlerin yalnızken de yaşanabildiğini gösteren şarkılarından oluşan bu şarkı destek listesi bu geceyi atlatmanıza yardımcı olacaktır.

“Me, Myself and I” – Beyoncé
Böyle bir günde olan en önemli şey “siz, keyfiniz ve kahyası” olduğundan listeye bu şarkıyla başlamak en doğrusu gibi gözüktü bana. “Me, myself and I that’s all I got in the end” çok doğru değil mi?

“Express Yourself” – Madonna
Sizin için en iyi olmayan kişiyle ne olursa olsun vakit harcamamanız gerektiği mesajını veren şarkı, romantizm ve maddiyat olaylarına da karşı. Bu şarkıda Madonna’ya göre en önemli olan şeyler sizi güvende hissettirebilmesi ve karşınızdaki kişinin hissettiklerini açık bir şekilde söyleyebilmesi… Bunlar olduktan sonra aşkınızın gerçek olduğunu anlayabilirmişsiniz. Tabii bu sadece Madonna’nın fikri, katılıp katılmamak size kalmış.

“Stronger (What Doesn’t Kill You) ” – Kelly Clarkson
Öldürmeyen acı güçlendirirmiş, bu sevgililer gününü yalnız geçiriyorsunuz diye ölecek değilsiniz ya? Yalnızlığın nasıl olduğunu tecrübe edip ileride daha dikkatli davranacaksınız. Hem hiç tarihte yalnızlıktan ölen birisini duydunuz mu? Ben de duymadım, sanırım aşklarından ölenleri anlatmakla fazla zaman harcamış insanlar.

“Is She Really Going Out With Him” – Joe Jackson
“O kız o çocukla nasıl çıkar ya? Neden? O tiple onun bile sevgilisi var ya!” Böyle düşünen sadece siz değilsiniz, Joe Jackson da sizle aynı fikirde, hatta bunun için bir de şarkı yapmış; bu durumda olan diğerlerine de yardımcı olmak amaçlı.

“I Will Survive” – Gloria Gaynor
Mesela bu eski sevgilinize göndereceğiniz bir şarkı olabilir bence? “Kapı açık, arkanı dön ve çık, istenmiyorsun artık.” Gloria Gaynor’ın; nasıl seveceğimi bildiğim sürece hayatta kalacağım felsefesini kullanmak sizin de elinizde. Dikkat edin bence.

“Caught Out There (I Hate You So Much Right Now)” – Kelis
Gayet güzel giden bir ilişkiden sorunlu bir şekilde ayrılan kadınlar için söylemiş bu şarkıyı Kelis. Nakarat boyunca devam eden “Senden nefret ediyorum” (Sevgililer gününden nefret ediyormuş gibi de düşünülebilir) cümlesi öfkenizi bir derece olsun azaltabilir.

“So What” – P!nk
“Bende bu hareketler varken tabii ki sana ihtiyacım yok.” Her şeyini verdiği erkekten istediği karşılığı alamayan sinirli ve hayal kırıklığına uğramış P!nk’in şarkısı bu. Dikkat edin, özellikle sarhoş olmanız durumunda, çok gaza getirip eski sevgilinizi aramanıza sebebiyet verebilir.

“Fighter” – Christina Aguilera
Haydi bir delilik yapıp gaza geldiniz ve aradınız eski sevgilinizi telefonda söyleyecekleriniz konusunda size en çok yardımı dokunacak şarkı kesinlikle Fighter. “After all you put me through you’d think I’d despise you but in the end I wanna thank you ’cause you made that much stronger” tarzı iddialı kelimelerle tepkinizi belli edemeyecekseniz hemen kapatın o telefonu.

“Get Outta My Way” – Kylie Minogue
“Yalnızlığım şekil, yolumdan çekil.” İlişkisinde istediğini elde edememiş olanlar için geliyor bu şarkı. “Seveceğim, gezeceğim, görürsün sana neler edeceğim” temalı bu şarkı da bir şekilde eski sevgilisinden intikam almak isteyen bir kadının hikayesini anlatıyor. Klibini izleyerek kendinizi Kylie Minogue’un yerine koyduğunuzda şarkının etkisi daha da artacaktır.

“Gives You Hell” – The All-American Rejects
Bu şarkı çalarken sizin de şarkıya eşlik edip bütün sinirlerinizden arınmanız gerekiyor. Şarkıyı söylerken adeta bir TV dizisindeymişçesine istemsiz bir şekilde gözünüzün önüne o görüntüler gelecek.

“We Are Never Ever Getting Back Together” – Taylor Swift
Taylor Swift’in yaşadığı ayrılıkların hemen hepsinden sonra yazdığı şarkılar grubundan olan “We Are Never Ever Getting Back Together”ı da hemen listenize ekliyorsunuz. Bu şarkı sarmadıysa Amerika’nın Demet Akalın’ı Taylor Swift’in diğer şarkılarına da göz atabilirsiniz, onca ayrılık sonrası mesaj vermeli şarkıdan birisi mutlaka sizi de anlatacaktır.

“I Don’t Need A Man” – The Pussycat Dolls
Her ne kadar Zeus’un dört kollu, dört bacaklı, iki kafalı insanları ikiye ayırıp herkesi kendi eşini bulmaya mahkum ettiği gibi efsaneler ilgi çekse de kendinizi bir bütün hissetmek için bir erkeğe ihtiyacınız olmadığını söylüyor Nicole Scherzinger’in grubu. Söz sizde hanımlar, Nicole ve dansçılarıyla aynı fikirde misiniz?

“Single Ladies (Put a Ring on It)” – Beyoncé
Bu listenin belki de en çok listede olması beklenen şarkısı da budur herhalde. Beyoncé’yle başlayan listeyi, Beyoncé’yle bitirelim diyerek yıllardır bekar kadınların marşı olmuş bu şarkıyı da listenin en sonuna eklemiş bulunuyoruz.

Bonus: “U + Ur Hand” – P!nk
Bu şarkı da günün anlam ve önemini gizli bir şekilde mesaj vererek belirtenlerden…

Leave a Reply