Sıradanlıkları ve Sürprizleriyle 66. Emmy Ödülleri

emmys

Televizyon dünyasının en prestijli ödülleri olarak anılan ve bu yıl 66.sı yapılan Primetime Emmy Ödül Töreni, Seth Meyers’ın sunumuyla dün gece Los Angeles’ta gerçekleşti.

Törende genel olarak beklenilen isimler ödüllere layık görülürken az sayıda da olsa kazanması sürpriz olan isimler de vardı ödül alan isimler arasında. Gecenin sunucusu Seth Meyers tarafından törenin başlangıcında verilen mesajlar arasında televizyon dünyasının, sinema dünyasıyla yarışabileceği hatta daha iyi olduğu da vardı. Her ne kadar gecede sinema yıldızları Matthew McConaughey ve Julia Roberts gibi isimler üzerinden prim yapılmaya çalışılsa da ödüller ilerledikçe Seth Meyers’ın mesajının Televizyon Akademisi’nin de görüşü olduğu netlik kazandı bence. Bu arada gecenin sunucusu Seth Meyers beklenenin üstünde bir performans göstererek gecenin pozitif sürprizleri arasında yerini aldı. 

 

modernfamily_promo

 

Julia Louis-Dreyfus Veep'te Vice President Selina Meyer rolünü canlandırıyor.

Julia Louis-Dreyfus Veep’te Vice President Selina Meyer rolünü canlandırıyor.

Törende de olduğu gibi komedi dalında ödül alan isimlerle başlayalım incelemeye. En İyi Komedi dizisi dalında ödülü alan dizi bu sene de “Modern Family” oldu. Emmy tarihinde bu ödülü üst üste beş kere kazanan ikinci dizi de olan “Modern Family”, “Frasier”in rekoruna eşlik ediyor artık. Aday olan diziler arasında seks, müstehcenlik gibi şeyler üzerinden gitmeyen ve genel olarak kaba davranışlardan uzak duran tek aday olan ve bu tür basit şeylere gülen insanları bile güldürmeyi başaran “Modern Family” bu ödülü sonuna kadar hak etti yine. Komedi dizisi başrollerinde de yine beklenen isimler ödüllerini aldılar, En İyi Aktör dalının kazananı “Big Bang Theory”den Jim Parsons olurken, “Veep”teki muhteşem rolüyle Julia Louis-Dreyfus da üst üste üçüncü kez En İyi Aktris kategorisinin kazananı oldu. Yardımcı oyuncuların olduğu kategoride ise ufak bir sürpriz gerçekleşti. Yardımcı Aktör kategorisinde ödülü almasına kesin gözüyle bakılan Andre Braugher gecenin kaybedenleri arasında yerini aldı. Bu kategorinin kazananıysa “Modern Family”den Ty Burrell oldu. Yardımcı Aktris kategorisinin kazananı ise beklendiği gibi “Mom”daki rolüyle Allison Janney oldu. En İyi Yönetmen dalında Modern Family’den Gail Mancuso üst üste ikinci kez kazanırken, En İyi Senaryo ödülü Louie dizisinden Louis C.K’e gitti.

 

 

thenormalheartmovie

En İyi Televizyon Filmi

Gecenin en sürprizlerle dolu bölümü ise Mini Diziler ve Televizyon Filmleri kategorisi oldu. Sadece programların kazananları beklenen isimler olurken oyuncuların olduğu kategorilerin kazananları tamamen sürpriz isimler oldu. En İyi Mini Dizi dalında ödülü FX’in bu seneki bombası “Fargo” kazandı. En İyi Televizyon Filmi Ödülü ise beklendiği gibi “The Normal Heart”a gitti. En İyi Aktör dalında kazanan “Sherlock: His Last Vow”dan Benedict Cumberbatch olurken, En İyi Yardımcı Aktör dalının kazananı da yine aynı diziden Martin Freeman oldu. Yardımcı Aktör kategorisinde kazanan olmasına kesin gözüyle bakılan Matt Bomer gecede hak ettiğini alamayan isimlerin başında gelenlerden oldu. Hem Cumberbatch hem de Freeman bu sene “Sherlock”taki rolleriyle ilk defa Emmy kazandılar. En İyi Aktris dalının kazananı Jessica Lange oldu. “American Horror Story”nin ikinci sezonuyla daha çok hak edip kazanamayan Lange’in bu sene ödülü alan isim olması beni çok şaşırttı. Her ne kadar rol arkadaşı Sarah Paulson’ı destekliyor olsam da çok sevindim kendisi için. En İyi Yardımcı Aktris dalının da Yardımcı Aktör dalında da olduğu gibi beklenmeyen bir kazananı vardı. “The Normal Heart”taki rolüyle kazanması beklenen Oscar Ödül’lü oyuncu Julia Roberts bir başka Oscar Ödül’lü oyuncu olan Kathy Bates‘e kaybeden isimlerden oldu. Bates ödülü “American Horror Story”de canlandırdığı Madame Delphine LaLaurie karakteri ile kazandı. En İyi Senaryo Ödülü “Sherlock: His Last Vow”dan Stefan Moffat’a giderken, En İyi Yönetmen Ödülü’nü “Fargo”dan Colin Bucksey aldı.

 

Ödül alamamış olsa da gecenin en dikkat çeken isimlerinden; Matthew McConaughey.

Ödül alamamış olsa da gecenin en dikkat çeken isimlerinden; Matthew McConaughey

Gecenin beni en çok üzen ve en tekdüze kategorisi ise drama dizileri oldu. Son sezonun son kısmıyla artık sonunda son kez aday olan “Breaking Bad” neredeyse aday olduğu her kategoride kazanan oldu. Eğer başrollerin olduğu dalda bir adayları daha olsaydı belki kategoriyi komple Breaking Bad’e verip geceyi kapatabilirlerdi. Neyse ki öyle bir karakter eklememişler diziye. “Breaking Bad” son 8 bölümüyle aday olduğu En İyi Drama Dizisi kategorisinin kazananı oldu. Onun dışında En İyi Aktör Ödülü’nü sunan isim Julia Roberts dahil pek çok kişiyi şaşırtan bir şekilde Bryan Cranston, Matthew McConaughey ve Woody Harrelson’ı geride bırakarak bu dalın kazananı oldu. En İyi Yardımcı Aktör Ödülü ise yine “Breaking Bad”den Aaron Paul’a gitti. Dizinin aldığı ödüllerin arasına Anna Gunn’ın aldığı En İyi Yardımcı Aktris ödülü ve Moira Walley-Beckett’ın En İyi Senaryo Ödülü de eklendi. Drama kategorisinde ödül alıp “Breaking Bad”den olmayan isimler ise şu şekildeydi: En İyi Aktris dalının kazananı “The Good Wife”tan Julianna Margulies oldu. Margulies ödülü alırken yaptığı konuşmada çok belli etmeden de olsa “The Good Wife”ın En İyi Drama Dizisi dalında aday olmamasına sitemini dile getirdi. Senede yaptıkları 22 bölümün ne kadar zor olduğunu da belirten Margulies’in bu sitemi aslında çok yerinde çünkü aday olan diziler arasında en fazla bölüme sahip dizi olan “House of Cards”ın 13 bölümü varken birbirinden iyi 22 bölüme sahip olan The Good Wife’ın aday olmaması içler acısı bir durum gerçekten. Drama kategorisinin en iyi yönetmeni ise “True Detective”den Cary Joji Fukunaga oldu.

Bu sene 19 adaylıkla en fazla adaylığa sahip olan “Game of Thrones” yine büyük geceden eli boş ayrıldı. Bu sene “Mad Men”le 7. kez aday olan ve toplamda 10 kez aday olmuş olan Jon Hamm yine ödül alamayarak ümitlerini önümüzdeki seneye bağladı. Gece içinde kendisinin Emmy’deki bu şanssızlığı birkaç kez espri konusu oldu. Bu sene de herhangi bir oyunculuk kategorisinde ödül alamayan “Mad Men” bu kategorilerde şu ana kadar toplamda 34 defa kaybetmiş, kesin olarak bilmiyorum ama bu alanda bir rekor olabilme ihtimali yüksek gibi geldi bana.

Törenin müzikal konukları dizi müziklerinin parodileriyle bir performans sergileyen Weird Al Yankovic ve “In Memoriam” sırasında performans sergileyen Sara Bareilles oldu. Bareilles’in performansı sırasında ekranda geçtiğimiz sene içinde aramızdan ayrılan Sinema ve Televizyon dünyasının isimlerinin fotoğrafları gösterildi, en son fotoğraftan sonra Billy Crystal yakın zamanda kaybettiğimiz aktör Robin Williams anısına bir konuşma yaptı. Bu konudaki en trajik nokta ise geçen sene yapılan “In Memoriam” bölümünde konuşma yapan isimlerden birisi Robin Williams’tı. 

Gecenin en itici olayı ise kesinlikle Televizyon Akademisi’nin CEO’su Bruce Rosenblum Televizyon Akademisi hakkında bilgiler verirken başarılı aktris Sofia Vergara’nın resmen bir seks objesi olarak kullanılmasıydı. Hollywood’un eşitlik konusunda herhangi bir ilerleme gösteremediğinin canlı kanıtı gibiydi o iki-üç dakika.

 

66. Primetime Emmy Ödüllerin Sahipleri

 

Komedi Kategorisi

Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ty Burrell, Modern Family

En İyi Komedi Dizisi: Modern Family

Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney, Mom

Komedi Dizilerinde En İyi Senaryo: Louis C.K., Louie

Komedi Dizilerinde Konuk Kadın Oyuncu: Uzo Aduba, Orange Is the New Black

Komedi Dizilerinde Konuk Erkek Oyuncu: Jimmy Fallon, Saturday Night Live

Komedi Dizilerinde En İyi Yönetmen: Gail Mancuso, Modern Family

Komedi Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu: Jim Parsons, The Big Bang Theory

Komedi Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus, Veep

Komedi Dizilerinde En İyi Senaryo: Louie

Komedi Dizilerinde En İyi Yönetmen: Modern Family

 

Mini Dizi & TV Kategorisi

Mini Dizi & Tv Filmi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Martin Freeman, Fargo

Mini Dizi & Tv Filmi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Kathy Bates, American Horror Story: Coven

Mini Dizi & Tv Filmi En İyi Senaryo: Steven Moffat, Sherlock

Mini Dizi & Tv Filmi En İyi Yönetmen: Fargo

Mini Dizi & Tv En İyi Erkek Oyuncu: Benedict Cumberbatch, Sherlock

Mini Dizi & Tv Filmi En İyi Kadın Oyuncu: Jessica Lange, American Horror Story: Coven

En İyi Mini Dizi: Fargo

En İyi TV Filmi: The Normal Heart

 

Drama Kategorisi

En İyi Drama Dizisi: Breaking Bad

Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Aaron Paul, Breaking Bad

Drama Dizilerinde En İyi Yönetmen: Cary Joji Fukunaga, True Detective

Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Anna Gunn, Breaking Bad

Drama Dizilerinde En İyi Senaryo: Moira Valley-Beckett, Breaking Bad

Drama Dizilerinde Kadın Oyuncu: Juliana Margulies, The Good Wife

Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu: Bryan Cranston, Breaking Bad

Drama Dizilerinde Konuk Kadın Oyuncu: Allison Janney, Masters of Sex

Drama Dizilerinde Konuk Erkek Oyuncu: Joe Morton, Scandal

Leave a Reply