Anime Dünyasından: ‘Itazura Na Kiss’

Yabancı dizilerin aksine; ülkemizde anime müptelası olan insan çok desek, bir nevi yalan söylemiş oluruz. Zira ben de yabancı dizileri her zaman tercih edenlerdenim, belki de anime tecrübem yeterli seviyeye ulaşmadığı içindir. Fakat son zamanlarda, arkadaşımın tavsiyesi üzerine anime izlemeye başladım. İlk tecrübem dünyaca ünlü ve herkesin, izlemese de illa ki duymuş olduğu ‘Death Note’ oldu. İkinci deneyimim ise; ‘Itazura Na Kiss’.

‘Itazura Na Kiss’, 2008 yılında 25 bölüm olarak yayınlandı. Her bölüm sadece 20 dakika. Bu animenin hikayesi Japonya’da çok rağbet görmüş olacak ki; birebir aynı konu üzerinden, tam dört televizyon dizisi de çekilmiş. İzleme fırsatı bulamadım; fakat okuduğum yorumlar, dizilerin de bir hayli başarılı olduğu yönünde. Dizileri tercih edenlere, isimlerini vermeden geçmiş olmayalım: ‘It Started a Kiss’ (2005-2006), ‘They Kiss Again’ (2007-2008), ‘Playful Kiss’ (2010) ve ‘Mischievous Kiss: Love in Tokyo’ (2013).

Konusundan da biraz bahsetmek gerekirse; Aihara Kotoko, lise hayatının ilk gününde atletik, zeki ve bir o kadar da yakışıklı Irie Naoki’ya ilk görüşte aşık olur. Irie Naoki’ye açılmak için iki yıl boyunca cesaretini toplamaya çalışan Aihara, açıldığı gibi anında reddedilir. 2 yıl boyunca yanlış kişiyle vakit kaybettiğini düşünen Aihara, Irie’den vazgeçer ancak babasıyla birlikte yaşayan Aihara’nın evi çökünce; Aihara, babasıyla birlikte babasının bir arkadaşının evine yerleşir. Fakat babasının bu arkadaşı, Irie’nin babasından başkası değildir. Kader mi yoksa kör talih mi bilinmez ama; Irie’yi unutmak isteyen Aihara için durum oldukça zorlaşır ve içinden çıkılamaz bir hal alır.

Her ne kadar konusu ‘Death Note’ kadar başarılı ve etkileyici olmasa da; hayatın içinden olması sizi animeye bağlamaya yetiyor. Oldukça eğlenceli bir romantik komedi havası var aslında tam olarak, eğer siz de animeye ilgi duyuyorsanız ve bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorsanız; ‘Itazura Na Kiss’ size animeyi sevdirebilecek eğlenceli bir yapım.

Leave a Reply