Politik Düşünce Çözüm Sürecini Masaya Yatırıyor!

Bilkent üniversitesi yakın tarih, siyaset ve toplumsal olayları araştırma ve tartışma platformu Politik Düşünce Kulübü dönem sonu yaklaşırken hiç hızını kesmeden etkinliklerine devam ediyor!  Dönemi muazzam bir yoğunluk içinde sürdüren ve hızını hiç düşürmeyen kulüp; 10 ve 17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek iki tartışma etkinliğiyle dönemi sonlandırmayı planlıyor. Bu hafta dönemin 8.Tartışma Etkinliğini Çözüm Süreci ve HDP, Öcalan, Kandil üçgeni konusuyla gerçekleştirecek olan Bilkent Politik Düşünce tanıtımlarına başladı… Biz de PDK’nın 10 Aralık Çarşamba günü saat 17:40’da BZ-01’de gerçekleşecek olan etkinliğinin tanıtım yazısını sizlerle paylaşıyoruz. politik

Yakın tarih ve Siyaset yolculuğu devam ediyor!

Bu hafta da yine son derece önemli ve hassas bir konuyu PDK farkıyla masaya yatırıyoruz. Uzun bir süredir devam eden barış/ çözüm/ müzakere sürecini Öcalan,Kandil ve HDP üçgeninde masaya yatırıyoruz.

HDP ve Öcalan’ın talepleri neler?

Öcalan ve HDP ile gerçekleştirilen müzakereler nasıl ilerliyor?

Öcalan için istenilen genel af, sekretarya veya ev hapsi gibi talepler nasıl değerlendirilmeli?

Devletin bu müzakere sürecinde atması gereken adımlar neler olmalı?

Toplumda sürece ilişkin oluşan tepki ve hassasiyetler nasıl giderilebilir?

Tüm bu soruların ve daha fazlasının konuşulup tartışılacağı; saygın, seviyeli ve tarafsız bir ortamda Türkiye’nin 30 yılı aşkın süredir kanayan bir yarası olarak devam eden probleminin değerlendirileceği etkinliğimize fikirlerini paylaşmak, bilgilerini geliştirmek isteyen herkesi bekliyoruz.

10 Aralık Çarşamba günü saat 17:40’da BZ-01’de görüşmek üzere…

Politik Düşünce Kulübü…
Dünü Bilip Bugünü Anlamak İçin…

Leave a Reply