İş güç derken çoğu insan tiyatroya zaman ayıramıyor günümüzde halbuki tiyatro bizim en güçlü ve kaybetmememiz gereken damarlarımızdan biri. Geçtiğimiz pazar günü tiyatroya gitme şansım oldu, iyi ki de olmuş komedi tiyatrosunun mükemmel bir örneğiyle karşılaştım aslında. Tiyatroya olan sevgimi daha da körükledi bu. Alevli Günler adındaki bu oyunun yazarlığını Irmak Bahçeci üstlenirken, yönetmenliğini de Yıldıray Şahinler yapıyor. oyun bize çok tanıdık olduğumuz bir hikayeyi hatırlatıyor aslında, çoğumuz ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ isimli hikayeyi biliyoruzdur. Bu oyunda da bu konuya değinilmiş aslında yani kısaca söyle;

Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar… Evlenmelerine rağmen birbirlerine olan düşkünlükleri hiç azalmamış 3 dost… İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği (Şamanizm) öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Başvurdukları her yerde başka komediler yaşar, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşırlar.

En iyi komedi, en iyi yazar, en iyi yönetmen, en iyi oyuncu ödüllerine sahip bu oyun tam bir komedi tufanı. Oyun kadrosu 5 kişi fakat o kadar dolu dolu geçiyor ki başka kimseye ihtiyaç duymuyorsunuz. Oyunun ödüllü kadrosu ise şöyle; Cem Davran, Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler, Selin Yeninci ve Erkan Can. Fakat oyunun sahne tarihlerinin sona ermesi de bir hayli üzücü. Umarım en yakın zamanda tekrar sahneye çıkar ve bu güzel haberi sizlerle paylaşabilirim.

Leave a Reply