9. fetivalDevlet Tiyatroları bu 23 Nisan’da da küçük hanımlar ve küçük beyleri sanatla buluşturuyor!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün 2005 yılından beri her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği Ankara Küçük Hanımlar Küçük Beyler” Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali bu sene 24-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Her sene ülkece büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan’a tiyatro sanatı ile katkıda bulunmak isteyen Devlet Tiyatroları bu festival yoluyla Türk Tiyatrosu’nun dünya çocukları vasıtasıyla yurt dışına açılımını sağlamayı, onu tanıtmayı ve yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip ederek kültürler arası gelişim ve değişime hizmet etmeyi amaçlıyor.

Devlet Tiyatroları, başlangıcından itibaren festivalin kurumsallaşarak, dünyada düzenlenen çocuk ve gençlik tiyatrosu festivalleri arasında saygın bir yer edinebilmesi amacıyla günümüze değin ülkemiz çocuklarını çocuk tiyatrosunun farklı alanlarında uzman ve tanınmış ekiplerle buluşturmuş, bu tiyatronun çok farklı türlerini festival bünyesine katmış, profesyonel tiyatro yaşamını desteklemiştir.

Kucuk-Hanimlar-Kucuk-Beyler-festivali3

9. Ankara “Küçük Hanımlar Küçük Beyler” Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’nin açılışı 24 Nisan’da Anıtkabir’de gerçekleştirilecek törenle yapılacak, Kuğulu Park’taki açık hava şenliği ile devam edecek. Ardından da Akün Sahnesi’nde ABD ve Çin ‘den gelen ekiplerin yer alacağı açılış seremonisi yapılacak. 13 ülkeden oyunların sahneleneceği festivalde Türkiye’nin farklı illerinden toplulukların oyunları da izlenebilecek. 6 gün boyunca devam edecek olan festival Altındağ Tiyatrosu ve Küçük Tiyatro’nun yanı sıra Muhsin Ertuğrul, Orhan Asena, Stüdyo, İrfan Şahinbaş, Cüneyt Gökçer, Akün ve Şinasi Sahneleri’nde çoğu zaman aynı gün içinde farklı oyun ve etkinlikler ile çocuklarla buluşacak.

Festivalde; kukla, gölge oyunu, kara tiyatro, dans tiyatrosu, opera, bale ve sokak tiyatrosu gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları; seminer ve söyleşi gibi etkinlikler yer almakta. Toplamda 90 temsil, çocuk oyunu, atölye ve seminerin sergileneceği festivalde Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra Hollanda, ABD, Bulgaristan, Brezilya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Macaristan, İsrail, Singapur, İtalya ve Polonya’dan gelen tiyatro gruplarının oyunlarıyla tam anlamıyla bir 23 Nisan ruhu yakalanacak ve çocuklara tiyatro dolu, sanat dolu 6 gün sunulacak.

fft64_mf1423038

Festival Programı için:

www.devtiyatro.gov.tr/festivaller-program-devlet-tiyatrolari–ankara-kucuk-hanimlar-kucuk-beyler-uluslararasi-cocuk-tiyatrolari-festivali.html

 

Leave a Reply