Sonunda beklediğimiz bahar geldi, havalar güzelleşti, Ankara’da birçok etkinlik için biletlerin alındığı hareketli bir dönem başladı. Dünyaca ünlü grupların geldiği, açık hava konserleriyle, tiyatrolarla ve bahar kokan, enerji veren sportif etkinliklerle dolu şu günlerde, kendinize kültür sanat dolu bir program yapabilirsiniz. İşte Nisan-Mayıs aylarında Ankara’da programınıza dahil edebileceğiniz etkinliklerden birkaçı….

40 yıllık müzik geçmişleriyle, kuruldukları ilk günden beri yepyeni, deneysel bir tarzın öncüsü olan Kronos Quartet; Zimbabve, Polonya, Meksika, Avustralya, Japonya, Arjantin ve Azerbaycan dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinden farklı bestecilerle çalıştı. San Franciso ve New York’tan başlayarak çıktıkları ABD turnesinin yanı sıra Kanada, Avrupa, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda, Rusya, Hong Kong ve Avustralya gibi ülkelerde birçok konser verdi. Astor Piazolla, Webern, Raymond Scott, Shostakovich gibi isimlerin besteleriyle harmanlanan müzikleri ile grup, oldukça geniş bir repertuara sahip. Kronos Quartet, Ankara’daki ilk performansında 21 Nisan 2015’te CSO Konser Salonu’nda olacak.

Kronos photographed in San Francisco, CA March 26, 2013©Jay Blakesberg

İlk olarak Amerika’da başlayan ve su sıralar dünyanın her yerinde büyük ilgi gören, her yaştan insanın katıldığı Renkli Koşu ‘Color Sky 5K’, bu kez Ankara’da. Bembeyaz t-shirtlerinizle başladığınız beş kilometrelik koşuda, her kilometre başında kurulu renk istasyonlarında renkli toz yağmuru altında kalacaksınız. 24 Mayıs 2015’te Ted Koleji’nde düzenlenecek olan koşu için aldığınız bilet sayesinde bir koşucu numaranız, Color Sky T-shirtünüz, geçici dövme, renkli toz ve koşucu bilekliğini içeren bir setiniz olacak. Bu rengârenk koşu; stresinizi atmak, spor yapmak ve unutamayacağınız bir Pazar günü geçirmek için birebir.

colorsky

Dünyanın en küçük ve en ilginç ülkesini temsil ettiklerine inanan, Mental Groove ismi ile yayımlanan ‘Songs From Kadebostany’ albümü ile ülkemizde hayran kitlesi oluşturan, keman, akordiyon, saksafon ve gitarın eşsiz karışımından oluşan şarkıları ile tanıdığımız Kadebostany, daha önce Rock’n Coke 2013’te sahne aldı. 2014 yılında iki gece üst üste sahne aldıkları Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde, tüm biletleri tükenen konserler verdiler. Bu kez 8 Mayıs 2015’te Hayal Kahvesi Ankara’da sevenleriyle buluşacaklar.

kadebostany

Sumru Yavrucuk’un yönetip oynadığı tek perdelik ‘Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi’ , 13 Mayıs’ta Ankara Şinasi Sahnesi’nde olacak. Bu oyunla birlikte TEB Yılın Kadın Oyuncusu, Afife Tiyatro Ödülleri, Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri dahil olmak üzere birçok ödül alan Sumru Yavrucuk, bir saat boyunca tek kişilik performansıyla seyirci karşısında olacak. Her ne kadar tek kişilik oyunlara karşı önyargılarımız olsa da; hayata karşı ayakta durmaya çalışan, ailesi, hayal kırıklıkları, aşkları, çocukluk düşleri ile içini seyirciye döken bir kadını izleyeceğimiz bu oyun, fikrinizi değiştirmenize yardımcı olabilir.

sumru yavrucuk

Leave a Reply