Geçtiğimiz günlerde Bilkent Üniversitesi öğrencilerine unutulmaz bir konser deneyimi yaşatan Fatma Turgut, sahnesiyle ve sesiyle dinleyicileri büyülemeyi başardı. Ben de bu özel gecede bizzat yer aldım; müziğin ve sözlerin büyüsüne kapılmaktan kendimi alamadım.

Fatma Turgut’un konserine büyük beklentilerle gitmemiştim ancak sahnedeki duruşu ve muhteşem sesi beni adeta etkisi altına aldı. Sahnedeki enerjisi ve müziğe olan tutkusu, performansını daha da güçlü kıldı. Hem popüler şarkıları seslendirmesi hem de kendi şarkılarını icra etmesi, sanatçının çok yönlülüğünü ve müzikal yeteneklerini ortaya koydu. Turgut’un performansı sadece müziğiyle değil, dinleyiciyle kurduğu içten ve coşkulu etkileşimiyle de göz doldurdu.

Fatma Turgut, 2007 yılında “A Due Carmen” adıyla ortaya çıkan ve daha sonra “Model” ismiyle tanınan bir rock müzik grubunun solistliğini üstlenerek müzik kariyerine adım attı. Ancak 2016 yılında gruptan ayrılarak yoluna solo olarak devam etme kararı aldı. Katıldığı konuşma programlarında da belirttiği üzere, yalnızlık kavramı Turgut’un hayatında büyük bir önem taşımaktadır. Kendisi yalnız kalmaktan korkmadığını dile getirmekte ve duygularını gözleri dolu dolu ifade etmekten çekinmemektedir.

Turgut için Yalnızlık Senfonisi ayrı bir öneme sahip. “Hadi gelin üstüme korkmuyorum” kısmını söylerken tüyleriniz diken diken oluyor, dinlemekten kendinizi alamıyorsunuz. Konserde şahit olduğum gözyaşlarından anladığım kadarıyla çoğu insanın da aynı duyguları yaşadığı inkar edilemez bir gerçek… Konser boyunca tamamen melankoliye kapılmadığımız gibi tamamen mutlu da değildik. Şahsen, bir şarkıda gözyaşlarına boğulurken hemen ardından kendimi yüzümde kocaman bir gülümsemeyle, ne kadar güçlü olduğumu düşünerek buldum.

Her şarkısıyla “dünyanın ne kadar büyük olduğunu ve ellerimin ne kadar küçük” kaldığını hatırlatan bir konserdi. Değmesin Ellerimiz şarkısı sırasında aranan eski sevgili gecenin merak konusu olsa da kendilerinden sonucu öğrenme fırsatına erişemedik. Fakat umarım ki barışmışlar ve diğerinin başka kollara sarılmasını kutlamamışlardır ellerinde boş bir şişe ile…

KAYNAKÇA

https://youtu.be/hWY38x9SfIA

Leave a Reply